donderdag 16 oktober 2014

Wijkwinkel, Servicepunt Bibliotheek en Boekspot in vernieuwd Hovenhuus in De Hoven

De Hoven heeft vanaf 15 oktober een Wijkwinkel, Servicepunt van de Bibliotheek én Boekspot. Ze zijn te vinden in het geheel vernieuwde Hovenhuus aan de Leliestraat. U kunt er terecht voor Wijkwinkelvragen, het terugbrengen en ophalen van gereserveerde bibliotheekmaterialen en u kunt er eigen boeken achterlaten en die van anderen meenemen (Boekspot).

Wijk- en speeltuinvereniging De Hoven
Als 't Hovenhuus open is kunt u gebruik maken van de nieuwe voorziening. Dat is gegarandeerd iedere maandag tot en met donderdag tussen 10.00 en 17.00 uur, maar in de praktijk zult u er ook 's avonds en in het weekend terecht kunnen. De Bibliotheek en Wijkwinkel Deventer zijn blij met dit servicepunt in de Hoven. De ruime openingstijden sluiten aan bij de extra dienstverlening die we willen bieden aan de inwoners

Servicepunt Bibliotheek
In 't Hovenhuus staat een computer waarmee u toegang heeft tot de website van de Bibliotheek Deventer. U kunt zoeken in de catalogus en vervolgens uw keuze aanvragen. U geeft aan dat uw afleverlocatie Deventer De Hoven is. Eens per week, op woensdag, komt de fietskoerier met de gereserveerde materialen. U krijgt een berichtje via mail of post dat u de boeken kunt ophalen. Komt u er niet uit dan kan de beheerder van 't Hovenhuus u helpen. Uiteraard is het ook mogelijk de aanvragen op een andere computer te doen.

Wijkwinkel
Voor vragen over wonen, welzijn en zorg kunt u terecht in de Wijkwinkel. Of het nu gaat om plastic zakken voor luiers/kunststof inzameling, of omdat u zoekt naar leuke activiteiten in de wijk, of omdat u zich zorgen maakt om een buurtbewoner. Naast een basiscollectie folders kunt u via de website van de Wijkwinkel een antwoord vinden op uw vraag. Komt u er niet helemaal uit? Dan helpt de beheerder van het Hovenhuus u verder op weg.

Voorbeeld van een Boekspot bij RTV Utrecht
Boekspot
Nieuw in Overijssel en daarom een primeur voor De Hoven; een Boekspot. In Utrecht zijn deze kasten in scholen, theaters, verzorgingshuizen, bedrijven en Horeca een bekend fenomeen. Je kunt er je boeken en ervaringen met de boeken, delen met anderen. U noteert uw leeservaring in het boek dat u achter wilt laten en u neemt zelf een boek mee.

BoekStart inloopochtenden
Vanaf januari 2015 beginnen we in 't Hovenhuus met BoekStart inloopochtenden. Iedere donderdagochtend wordt er van 10.00-11.00 uur voorgelezen en gezongen voor ouders met hun jonge kinderen (0-4 jaar). Ook krijgen ouders tips over het voorlezen aan kinderen. Deze Boekstart inloopochtenden komen tot stand in samenwerking met de peuterspeelzaal Sam&Max en kinderdagverblijf Tante Kaat.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten