woensdag 24 april 2013

Genieten van luisterboeken wanneer u wilt

De bibliotheek heeft een nieuwe app waarmee offline luisterboeken kunnen worden beluisterd: de LuisterBieb-app. De app voor iPhone en iPad is gratis door iedereen te downloaden en is nu ook voor Android beschikbaar in de Google Play Store.

Met de LuisterBieb-app kunt u genieten van luisterboeken, waar en wanneer u maar wilt. U hoeft niet online te zijn. En er is voor ieder wat wils: of u nu wil wegdromen bij een goed boek of uw kennis wil bijschaven met een luistercollege op universitair niveau. De app is ook geschikt voor mensen met een visuele beperking of dyslexie. Onder het motto ‘luister je lijst’ kan het ook een stimulans zijn voor scholieren om hun boeken voor hun literatuurlijst te beluisteren.

Nieuwe uitbreidingen nu al in de planning
De LuisterBieb-app bevat rechtenvrije boeken in allerlei genres. Niet alleen voor volwassenen, maar ook voor kinderen. De komende periode zal het aanbod van de LuisterBieb-app worden uitgebreid met mooie luisterboeken, interessante hoorcolleges, lezingen en interviews. In de eerste fase komen er ongeveer 200 titels beschikbaar, nieuw en klassiek, fictie en non-fictie. Van ‘Oorlogsverslaggeving van levensbelang’ door Arnold Karskens, ‘Het zijn net mensen’ door Joris Luyendijk, colleges van Maarten van Rossem, Lieve Joris en Bas Haring tot ‘Dik Trom’ van C. Joh. Kieviet, ‘De drie Musketiers’ van Alexandre Dumas, ‘20.000 mijlen onder zee’ van Jules Verne en ‘De boeken der kleine zielen’ van Louis Couperus.

De eerste uitbreiding komt na de zomer: er worden dan ongeveer 500 rechtendragende luisterboeken toegevoegd, waaronder bestsellers. Deze titels zijn alleen voor bibliotheekleden te beluisteren. Rechtenvrije luisterboeken en colleges blijven gratis en zonder beperkingen voor iedereen beschikbaar.

7 opmerkingen:

 1. Heb de app direct gedownload. Dochter kan nu offline én gratis Reinaart de vos luisteren voor de NL-lijst. Geweldig !!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. En nu nog voor android..

  BeantwoordenVerwijderen
 3. De link:

  https://itunes.apple.com/nl/app/luisterbieb/id632719134?mt=8

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Er bestaat ook een app voor daisyroms. Kent u dit?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wanneer komt nu de app voor Android? Ik kijk er naar uit!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Een terechte vraag die inmiddels is voorgelegd. Zodra het antwoord binnen is hoort u het via dit blog.

   Verwijderen
  2. De Android versie is naar nu blijkt al wat langer te downloaden in de Play Store van Google. Jammer genoeg is dat aan de aandacht ontschoten. Daarvoor excuses.

   De app is in ieder geval wel net persoonlijk uitgetest op de eigen telefoon en het werkt.

   Veel plezier met het gebruik.

   Monique Bos

   Verwijderen