donderdag 2 oktober 2014

Feestelijke opening van schoolbibliotheek de Kleine Johannes bij start Kinderboekenweek


Donderdag 2 oktober stond de vrije school De Kleine Johannes de hele morgen in het teken van de start van de kinderboekenweek en opening van de vernieuwde schoolbibliotheek in het kader van de Bibliotheek op School.


Directeur Wim den Blanken nam de kinderboekenweek als gelegenheid om de vernieuwde schoolbibliotheek officieel te openen. En dat gebeurde door het openen van  het 'Grote Boek'

Daarna werden de biebmoeders in het zonnetje gezet voor het vele werk wat ze hadden verricht. Ze kregen een waterkoker om zelf thee te zetten tijdens het dagelijkse uitleenuurtje. Ze waren zichtbaar verrast.

Er waren veel leuke activiteiten........
In de Gele Verhalenbus werd de hele morgen door Sandra en Inge voorgelezen aan de kinderen van groep 1, 2 en 3. De kinderen genoten van de prentenboeken over feest.  Het thema van de kinderboekenweek. Ook zongen ze volop mee met de feestliedjes.Opa's en Oma's lazen enthousiast de groepen 4 t/m 6 voor. Er was een ruilbeurs van leesboeken.
En de leerlinen van groep 6 , 7 en 8 hadden boekverslagen gemaakt die te bewonderen waren in de school zelf en in de Bibliotheek Deventer aan de Brink. Ook maakten de bovenbouwleerlingen gedichten van bestaande dichtregels.

Het was een zeer geslaagde morgen!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten