zondag 7 oktober 2012

Bezoek Turkse schrijfster Sevim Ak hartverwarmend

Vrijdag 5 oktober was de bekende Turkse kinderboekenschrijfster Sevim Ak op bezoek in de Bibliotheek Deventer en samen met mijn collega Marike mocht ik haar begeleiden. Op mij kwam Sevim Ak over als een lieve, hartverwarmende vrouw. En zo dachten de kinderen van basisscholen Rivierenwijk en Mikado daar ook over. Ze bestookten haar met allerlei vragen. Op de vraag hoe oud Sevim Ak was, antwoordde de schrijfster glimlachend dat ze de oma zou kunnen zijn van de kinderen.
Sevim Ak is genomineerd voor de Hans Christian Andersen Award 2012!

Sevim Ak las ook voor uit haar nieuwste boek Mol en de levende dingen, het eerste kinderboek dat van het Turks naar het Nederlands is vertaald. Wethouder Margriet de Jager las voor uit de Nederlandse vertaling. De Stentor maakte een filmopname, bekijk hier het fragment!
De vertaalster van het boek, Hamide Dogan, trad als tolk op.

Schrijfster Sevim Ak in gesprek met kinderen van
basisscholen Rivierenwijk en Mikado te Deventer

De ontmoeting tussen Sevim Ak en de kinderen uit Deventer vond plaats in het kader van 400 jaar betrekkingen tussen Nederland en Turkije én in het kader van de Kinderboekenweek. De organisatie lag in handen van de Gemeente Deventer, de Bibliotheek Deventer en Stichting Boekids.


2 opmerkingen:

  1. De boeken van Sevim zijn geweldig. Mijn kids smullen ervan.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. hoe oud is ze en welke boeken heeft ze geschreven

    BeantwoordenVerwijderen