donderdag 30 oktober 2014

Alice van Diepen nieuwe directeur Bibliotheek Deventer

Per 1 februari zal Alice van Diepen (1961) de nieuwe directeur/bestuurder zijn van Bibliotheek Deventer. Alice van Diepen is thans directeur van  Archief Eemland. Alice van Diepen volgt per die datum Mark Deckers op die sinds 1 september interim-directeur was na het vertrek van Jos Debeij.

Alice van Diepen
Alice van Diepen werd gekozen uit de circa 60 kandidaten die hadden gesolliciteerd naar de functie van directeur. Ze heeft een loopbaan achter de rug van verschillende functies in de museum- en archiefsector.  Archief Eemland, waar zij sinds 2007 directeur is, is per 1 mei van dit jaar ondergebracht in het Eemhuis. Het Eemhuis is een spraakmakend gebouw waarin vier culturele organisaties stevig samenwerken. Eén van die organisaties is de bibliotheek Eemland. In dit proces van samenwerking was het één van haar speerpunten om te komen tot een gezamenlijk ondernemingsplan.

Bij  Archief Eemland heeft ze, manoeuvrerend tussen traditie en vernieuwing, zorg gedragen voor verder professionalisering en nieuwe publieksconcepten voor het archief. Een mooi voorbeeld daarvan is één van haar initiatieven ‘Het bewaren waard’.  Alice van Diepen woont in Amersfoort en omschrijft zichzelf als generalist, bouwer en verbinder, maar ook als iemand die visie en beleidsontwikkeling combineert met aandacht voor uitvoering en de uitvoerenden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten