zaterdag 4 oktober 2014

Bibliotheek Deventer wint BoekStart Vader Voorleesrecord Bokaal

Op maandag 22 september maakte de Leescoalitie bekend dat de Bibliotheek Deventer het BoekStart Vader Voorleesrecord had gewonnen. Vandaag kreeg teamleider Babette Granberg van de bibliotheek uit handen van Gerlien van Dalen, directeur van Stichting Lezen, de BoekStart-Vader-Voorleesrecord-Bokaal uitgereikt.

In de maand september deden vijf bibliotheken in Nederland mee aan het Vader Voorleesrecord. De bibliotheek met de meeste handtekeningen op het voorleesconvenant zou het Voorleesrecord winnen.

Op zaterdag 13 september las Leo Blokhuis aan 50 vaders voor en dit record werd in de daarop volgende weken niet verbroken. Daarmee is onze bibliotheek dus winnaar van het BoekStart Vader Voorleesrecord. Daar zijn we natuurlijk erg trots op!

Gerlien van Dalen (rechts) overhandigt de beker aan Babette Granberg
Stichting Lezen zet zich in voor het verbeteren van het leesklimaat en de leescultuur en doet dit onder andere door middel van landelijke campagnes in samenwerking met vele partners op landelijk, provinciaal en lokaal niveau. Namens de Bibliotheek Deventer bedankt Babette Granberg alle collega's die zich voor het Vader Voorleesrecord hebben ingezet. Daarnaast vertelt ze dat dit record niet mogelijk geweest zou zijn zonder de enthousiaste inzet van de kinderopvang en onze BoekStartvoorleesvrijwilligers in Deventer.

Bep Spa, die namens de gemeente Deventer aanwezig was, geeft aan dat het zo belangrijk is dat de Bibliotheek inzet op voorlezen en leesbevordering en dat de gemeente dit van harte ondersteunt.

De buit is binnen, met dank aan alle vaders die hun handtekening gezet hebben.
De vaders krijgen later in het jaar nog een voorleesworkshop van Anke Kranendonk aangeboden. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten