vrijdag 3 oktober 2014

Deventer volksverhalen gaan er in als koek

Voorleeslunch voor ouderen groot succes

Op 1 oktbober, de Internaternationale dag voor de Ouderen, trakteerden de Bibliotheek Deventer en Raster ouderen op een lunch met volksververhalen uit Deventer. Clemens Hogenstijn was de verteller in de Bibliotheek Centrum. In Keizerlanden verhaalde Henk van Baalen onder andere over het melkmeisje en de zusjes van de Bergkerk. Bij een groot deel van de ruim 50 bezoekers riepen de volksvertellingen herkenning op. Sommigen gingen naar huis met nieuwe kennis over hun stad Deventer.

Het is voor het eerste dat de bibiotheek een activiteit organiseert in het kader van de Internationale dag voor de Ouderen. Lezen, naar verhalen luisteren en eten is een stuk leuker als je het samen doet. Daarom heeft de bibliotheek gekozen voor een voorleeslunch. Het initiatief is goed ontvangen. Niet alleen de verhalen waren goed, ook de lunch werd zeer op prijs gesteld.

Bezoekers waren enthousiast en de verhalenvertellers hadden nog uren door kunnen gaan. Er is stof genoeg, dus een herhaling is zeker niet uitgesloten.

Bezoekers hangen aan de lippen van Henk van Baalen in de Bibliotheek Keizerslanden
De voorleeslunch voor ouderen is mogelijk gemaakt door gemeente Deventer en Alber Heijn Keizerslanden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten