vrijdag 22 augustus 2014

Tuin der Vrienden geopend

De Bibliotheek Centrum heeft weer een mooie binnentuin. Vandaag, vrijdag 22 augustus, werd de tuin officieel geopend door voorzitter Jelte de Ruiter van de Stichting Vrienden van de Bibliotheek. Hij deed dat door het onthullen van de naam: Tuin der Vrienden. In de dertig jaar van hun bestaan hebben de Vrienden van de Bibliotheek al heel wat initiatieven van de Bibliotheek Deventer gesponsord. De tuin is het nieuwste project waaraan ze hebben bijgedragen.

Met deze binnentuin is de ruimte voor het ontmoeten en verblijven voor de bibliotheekbezoekers vergroot. Met mooi weer kunt u daar heerlijk een boek, krant of tijdschrift lezen of zomaar even tot rust komen. De medewerkers van het bibliotheekcafé Koek en Boek serveren ook hier graag een drankje en /of hapje.

Het ontwerp van de binnentuin is van Erwin Batterink, Tuin- en Landschapsontwerper uit Dedemsvaart en aangelegd door Peter Mecklenfeld Tuinen uit Kloosterhaar. Het al aanwezige bronzen beeld ‘Faun’ van de Eindhovense beeldhouwster Mieke Coppens-Freher (1966) is opnieuw in de binnentuin geplaatst.

Bekijk de fotoreportage van de opening gemaakt door DRTV.

5 opmerkingen:

 1. Jammer dat er geen foto van de tuin is.......

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is altijd een kwestie van keuzes maken. De bibliotheek is blij met de steun van de vrienden en dat dragen we hiermee uit. De tuin is ook prachtig hoor. Misschien is het eigenlijk het mooist om zelf te bekijken. Om lekker in te zitten en te genieten van een drankje met een krantje. We krijgen nog een paar mooie dagen als ik het goed begrijp. U bent van harte welkom.

   Verwijderen
 2. Allard Flach/Drtv3 september 2014 om 12:50

  Hierbij een indruk van Drtv:
  http://mediahub.olon.demediahub.nl/1341/media/8000/7600/1280X720img-high14087095829881.jpg

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Allard Flach/Drtv3 september 2014 om 12:58

  Bericht over de Tuin der Vrienden, nieuwe poging!
  http://www.deventerrtv.nl/nieuws/article/7587/feestelijke-opening-van-opgeknapte-binnentuin-bibliotheek/

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je Allard. Mooie foto's. Ik heb de link bij de tekst geplakt.

   Verwijderen