dinsdag 11 december 2012

Aanmoedigingsprijs voor Stichting Theater 60+

Het is niet omdat ze zelf op de planken staan maar omdat ze ervoor zorgen dat ouderen naar theater kunnen. De vrijwilligers van de Stichting Theater 60+ hebben in de twee jaar van hun bestaan al een paar duizend 60-plussers vervoerd en begeleid naar speciaal geselecteerde voorstellingen in de Deventer Schouwburg. Deze positieve prestatie verdient positieve aandacht vindt de Stichting Vrienden Ouderenwerk Deventer en riep daarom op dinsdag 11 december Theater 60+ uit tot de winnaar van Aanmoedigingsprijs 2012.

Ten overstaande van een volle zaal van de Bibliotheek Centrum aan de Brink ontving voorzitter Rutger Jan van Woerden van de Stichting Theater 60+ de prijs uit handen van raadslid Bep Spa. De Aanmoedigingsprijs bestaat uit een geldbedrag van 1000 euro en, in principe, een wisselbeker. In principe want tot haar grote ontsteltenis liet Spa het kunstwerkje aan stukken vallen op de grond. Voor Van Woerden overigens geen reden om minder trots en blij te zijn met de gehavende prijs.

Voor de 4e editie van de Aanmoedigingsprijs van de Stichting Vrienden Ouderenwerk Deventer werden in totaal acht vrijwilligersorganisaties voorgedragen. Ze voldeden allemaal aan het criterium om bij te dragen aan een positieve beeldvorming van ouderen. Daaruit werden door de jury, onder leiding van voorzitter Henk van Baalen drie organisaties genomineerd. Naast Theater 60+ was er een nominatie voor Power (Prettig Ouder Worden En Reflecteren) Diepenveen dat een netwerk wil zijn van bewoners van Diepenveen met pensioen en met pit. De derde nominatie was voor de Stichting Thuis Sterven waaraan vrijwilligers verbonden zijn die stervenden en hun mantelzorgers bij staan tijdens de laatste levensfase.

De Bibliotheek Deventer biedt ondersteuning en een podium aan de Stichting Vrienden Ouderenwerk Deventer om jaarlijks de Aanmoedigingsprijs uit te reiken.

4 opmerkingen:

 1. Ik ben dus al een tijd op ziek naar een leuke scootmobiel iemand die verstand heeft van het aanschaffen hiervan?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heeft iemand misschien informatie over de goedkoopste scootmobiels voor mij?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hallo Saartje en Hendrik, misschien kan 'Fooruit' jullie helpen met informeren. Ze zitten aan de Hofstraat nr 9 in Deventer Centrum (zijstraat vd nieuwe markt). Succes!

   Verwijderen