donderdag 19 november 2015

Gedichtenwedstrijd rondom thema 'herinneringen'

“Jaren die druppelend versmelten”

Dit zijn woorden van Stefan Hertmans, schrijver van het Poëzie geschenk 2016
Ook aan het begin van 2016 staat de week van de poëzie weer volop in de schijnwerpers met als thema: HERINNERINGEN.
De Poëzieweek start op donderdag 28 januari 2016 in Vlaanderen en Nederland met de Gedichtendag.
Dichters, woonachtig in de gemeente Deventer of omgeving worden van harte uitgenodigd om een gedicht te schrijven over HERINNERINGEN.


Herinneringen kunnen ons op een roze wolk plaatsen, maar kunnen ons ook laten verdwalen in minder aangename momenten van ons verleden. Het kunnen lyrische herinneringen zijn als het gaat om mooie jeugd- en vakantieherinneringen. Maar ook ontroerende, zowel collectief als individueel. We herinneren onze eerste kus, maar ook het instorten van de Twin Towers.
Poëzie is het middel bij uitstek om deze momenten uit het verleden in woorden om te zetten, te bezingen. Maar ook kritiek leveren, kortom, herinneren.
De Vlaamse auteur Stefan Hertmans schrijft het poëzie geschenk. Hij publiceerde romans, verhalen, essays en een groot aantal dichtbundels.


Gedichtenwedstrijd
Laat u net als Stefan Hertmans inspireren door het thema en schrijf een gedicht voor de Deventer Gedichtenwedstrijd, traditiegetrouw georganiseerd door Theater Bouwkunde  en de Bibliotheek Deventer.
Deelnemen kan in twee categorieën: jongeren van 13 tot 18 jaar of volwassenen van 19 jaar en ouder.
Ook dit jaar zal een deskundige jury de gedichten beoordelen en worden de genomineerden uitgenodigd hun gedicht voor te lezen tijdens de Poëzieavond op 28 januari 2016 in Theater Bouwkunde.


Voorwaarden
Meedoen aan de wedstrijd kan door uw gedicht voor 4 januari 2016, bij voorkeur digitaal, op te sturen naar http://www.obdeventer.nl/dichtwedstrijd  Lukt dat niet, stuur het dan per post naar de Bibliotheek Deventer Brink 70 7411 BW Deventer.
Uw gedicht heeft als thema ‘Herinneringen’, is niet langer dan 30 regels en uiteraard nog nooit eerder gepubliceerd.
De eerste prijs is 100 euro voor volwassenen en 75 euro voor jongeren.
De tweede en derde prijs worden beschikbaar gesteld door boekhandel Praamstra en De Inktpot, luxe schrijfwaren.

2 opmerkingen:

 1. Zijn de genomineerden al bekend?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ongelooflijk, maar waar God is altijd geweldig. Na een aantal afwijzingen van mijn aanvraag door de bank, kreeg ik een lening door een zeer vriendelijke dame.

  Voor meer informatie kunt u contact opnemen met haar via e-mail naar: marilinetricha@mail.ru het biedt leningen aan 3.000 €

  € 3.000.000 aan iedereen kunnen terugbetalen met rente tegen een laag tarief van 2% twijfel er niet aan dat bericht. Dit is een perfecte werkelijkheid. maken

  het bericht naar uw dierbaren die in nood zijn.
  terugbetaling begint vijf maanden na ontvangst van krediet
  God zegene u.

  BeantwoordenVerwijderen