vrijdag 14 november 2014

Goede uitleenresultaten : is de klant van de Bibliotheek Deventer tevreden?

De maand oktober liet geweldige uitleenresultaten zien:
 

Zelden hebben we in een maand zoveel boeken, films en cd's uitgeleend als in de afgelopen periode. Alleen in een paar zomermaanden, de periode dat men voor vakanties boeken komt halen, hebben we meer uitgeleend. Het maakt ons uiteraard nieuwsgierig hoe dit komt, en hoe we dit resultaat kunnen vasthouden. Want natuurlijk willen we dat boeken en films worden uitgeleend, door leners gebruikt worden, en niet alleen in de kast van de bibliotheek staan.

Wat maakte oktober zo bijzonder? Wat doen we de laatste tijd beter dan anders? Wat maakt dat leners beter hun weg vinden? We hebben de vestiging in Diepenveen kunnen vernieuwen, en het hele dorp heeft de bibliotheek weer gevonden. Onlangs zijn de openingstijden van de vestiging aan de Brink uitgebreid, en u kunt nu de hele week van 9 tot 9 terecht. We presenteren steeds meer media frontaal, op zogeheten displaytafels en op planken in de kast. Er was de Kinderboekenweek, altijd een periode met veel aandacht voor het leuke lezen voor kinderen.

We meten niet alleen de uitleenresultaten, maar zijn ook nieuwsgierig naar de ervaringen van de bibliotheekbezoekers. Daartoe houden we 4x per jaar het Biebpanelonderzoek. De resultaten worden naast die van andere bibliotheken in het land gelegd, om te zien of we van elkaar kunnen leren. De resulaten van het laatst gehouden onderzoek naar vindbaarheid en presentatie van media gaf aan dat we op de goede weg zijn, maar dat er zeker punten ter verbeteringen zijn. Zo vindt een groot gedeelte van de bezoekers het frontaal presenteren van media erg aantrekkelijk, omdat men op ideeën komt om iets te lenen die men niet zelf van tevoren bedacht had. Dat vinden wij nu leuk om te horen. Daarvoor willen we er ook zijn: u uitnodigen om van allerlei informatie kennis te nemen, boeken te lezen, films uit te proberen, en cd's te beluisteren. Wilt u zelf deelnemen aan het volgende onderzoek, meldt u dan aan op Biebpanel. Welkom!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten