woensdag 9 januari 2013

De Maand van de Spiritualiteit


De Maand van de Spiritualiteit, die altijd gehouden werd in november, is verhuisd naar januari. De Maand heeft iedere keer een thema en dat is deze keer “Stilte”.

Veel mensen hebben behoefte aan inspiratie en zingeving. Het lijkt erop dat er ondanks alle welvaart ook iets verloren is gegaan. Daarom zoeken mensen naar een beter evenwicht tussen materiële welvaart en geestelijk en lichamelijk welzijn. De initiatiefnemers van De Maand van de Spiritualiteit willen aansluiten bij deze groeiende behoefte aan zingeving en inspiratie die we in onze samenleving op dit moment zien.

Spiritualiteit kan heel concreet evenwicht, voeding en richting geven in een complexe wereld. Richting voor een betere omgang met de medemens, onze leefomgeving en onze planeet. Door met aandacht voor wat er écht toe doet te leven, door bewuster te werken en met anderen om te gaan, vinden we balans, kan het leven gaan bruisen en leven we met ‘hartstocht’.
De Maand van de Spiritualiteit heeft als doelstelling om toegankelijk te zijn voor iedereen met interesse in spiritualiteit in de breedste zin van het woord. Ongeacht leeftijd, sekse of religieuze achtergrond.

De bibliotheek heeft veel materiaal over spiritualiteit in de rubrieken Geestelijk leven en Religie. Daarnaast organiseert zij lezingen over het thema. Zo is er vrijdagavond 11 januari een lezing van yogaleraar Berry Steenbruggen, net terug van een reis naar India, over “Spiritualiteit in het dagelijks leven in Azië”. En op woensdagavond 23 januari houdt dichter en voordrachtskunstenaar Robert la Boresa een lezing over “Stilte en de mystiek van het Woord”.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten