donderdag 24 januari 2013

Hobby Computer Club in de bibliotheek

Heeft u ook wel eens problemen met uw PC? Werkt de printer weer eens niet, lukt het niet een programma te installeren of moeten virussen verwijderd worden? Is uw PC zo traag dat hij nodig opgeschoond moet worden of heeft u vragen over software? Als u er zelf niet meer uitkomt en u geen technische familieleden of vrienden heeft is er een laatste redmiddel: de Hobby Computer Club (HCC).

Laatst heb ik een nieuwe PC gekocht. Maar de oude printer deed het nog prima en ik had nog een hoop inktcartridges, dus waarom die ook vervangen? Met een verloopstekker kon het apparaat op de usb-ingang van de nieuwe PC aangesloten worden. Hij werd direct herkend en automatisch geïnstalleerd. Lekker makkelijk. Maar toen ik iets wilde printen klonk niet het bekende geklik en gezoem maar hulde het apparaat zich in een onheilspellende stilte. Nog eens een printopdracht, een proefpagina laten printen, niets werkte. Alle instellingen nagelopen, de printer verwijderd en opnieuw geïnstalleerd: nada. Een technisch onderlegde vriend een uur aan het werk gezet: het lukte hem ook niet.
Bijna wanhopig wendde ik me tot Abe de Vries van de HCC die al snel met een oplossing kwam. “De drivers van die oude printer moeten in het stuurprogramma geïnstalleerd worden”. Hij haalde ze van een site en stuurde ze me per mail.
Het leek een ingewikkelde klus maar dat viel toch wel mee. Gespannen gaf ik daarna een printopdracht en eindelijk klonken weer de vertrouwde geluiden en kwam de printer tot leven.

Dagen vol ergernis en tijdverspilling zijn dus niet nodig. Elke eerste vrijdagmiddag van de maand is de HCC met een aantal vrijwilligers aanwezig in Bibliotheek Centrum aan de Brink om iedereen (ook niet-leden) met hun computerproblemen te helpen. Beeldschermen, toetsenborden en muizen zijn al aanwezig zodat u alleen uw PC-torentje hoeft mee te nemen. De bijeenkomsten worden gehouden op de eerste verdieping aan de Brinkzijde van 14.00 tot 17.00 uur.
De data voor het komende halfjaar zijn:
1 februari
1 maart
5 april
3 mei

Mocht de vrijdagmiddag u niet uitkomen, dan is de HCC ook aanwezig elke vierde woensdagmiddag van de maand in de Lindeboom in Schalkhaar.

Meer informatie over de HCC vindt u op hun website: http://deventer.hcc.nl
U kunt voor informatie ook mailen naar deventerhcc@gmail.comGeen opmerkingen:

Een reactie posten