donderdag 31 januari 2013

Feestelijke opening BoekStart in de kinderopvang

Gisteren vond op de Nicolaasschool in Schalkhaar de officiële opening plaats van BoekStart in de kinderopvang.
Als coördinator van BoekStart in Deventer schreef ik eerder over dit prachtige project en was ik bij de aftrap van BoekStart in de kinderopvang aanwezig.

BoekStart voor baby’s en hun ouders wordt uitgebreid naar de dreumesen en peuters in de kinderopvang. Tijdens dit jaar van het Voorlezen worden 9 kinderopvanglocaties in heel Deventer uitgerust met een startcollectie geschikte voorleesboeken, een aantrekkelijke leesplek en de pedagogische medewerkers worden geschoold in het interactief voorlezen. Daarnaast krijgt voorlezen een vaste plek in de kinderopvang door het opnemen van een voorleesplan in het beleid.
BoekStart in de kinderopvang stopt niet als kinderen van het kinderdagverblijf komen. Ook op school wordt er voorgelezen en is er aandacht voor leesplezier. Het mooie van Schalkhaar is dat de Nicolaasschool, De Sleutel, kinderdagverblijf Kiekeboe (Landstede) en peuteropvang Spring in ’t Veld al nauw met elkaar samenwerken en BoekStart in de kinderopvang door hen gezamenlijk is opgepakt. Om die reden vond de feestelijke opening vandaag in Schalkhaar plaats en verrichtte wethouder Marco Swart de openingshandeling!

Bibliotheekdirecteur Jos Debeij vertelt de kinderen dat de Bibliotheek Deventer zal zorgen
voor prachtige collecties boeken in de kinderopvang en op de scholen.

Wethouder Marco Swart zet zijn "handtekening" en daarmee is BoekStart in de kinderopvang officieel geopend!
De oranje "handtekening" is van bibliotheekdirecteur Jos Debeij en de kleine handjes zijn van peuters uit Schalkhaar. 

Tot slot is er nog een peutervoorstelling van Ruth Bakker, Loet moet tellen gebaseerd op
"Nog 100 nachtjes slapen", Prentenboek van het Jaar.

De andere instellingen, die zullen gaan deelnemen aan BoekStart in de kinderopvang, zijn: Sam & Boris, Sam & Pebbles (kinderopvang Sam & Ko), Sam & Ronja (peuterspelen Sam & Ko), kindercentrum ’t Nestje 1 en 2, kinderdagverblijf Bubbels en kinderdagverblijf Kiekeboe Diepenveen (Landstede)

Vanaf 2014 zal BoekStart in de kinderopvang geleidelijk in heel Deventer worden uitgerold.

Foto's: Karin Barth


Geen opmerkingen:

Een reactie posten