woensdag 23 januari 2013

Het voorleesfeestje dat Nationale Voorleesdagen heet

Vandaag beginnen ze: de Nationale Voorleesdagen! Tien dagen lang, tot 2 februari, staat op scholen, peuterspeelzalen, in kinderdagverblijven, boekhandels én natuurlijk bibliotheken het voorlezen aan jonge kinderen centraal. Met speciale aandacht voor het boek Nog 100 nachtjes slapen van Milja Praagman, het Prentenboek van het Jaar.
Kent u als ouder dit boek nog niet? Het is zó leuk... Een feest om voor te lezen!
In eerdere blogberichten heeft u kunnen lezen dat voorlezen erg goed is voor de taal- en fantasieontwikkeling van kinderen. Onderzoek wijst zelfs uit dat kinderen die thuis regelmatig voorgelezen worden, op school beter presteren. Reden te over om zelf aan uw kinderen voor te lezen! Om uw kind en uzelf meer van het voorlezen te laten genieten, vindt u op de site van de Nationale Voorleesdagen handige voorleestips. En... als u zelf een mooi prentenboek wilt kopen: tijdens de Voorleesdagen koopt u met uw bibliotheekpas leuke boeken met korting!

In de bibliotheek vieren we verder feest met peuter/kleutervoorstellingen van Peter van Dijk en met onze wekelijkse voorleeshalfuurtjes.

U bent met uw kinderen van harte uitgenodigd dit voorleesfeestje met ons mee te vieren!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten