dinsdag 16 juni 2015

Geanimeerde Reismarkt in Bibliotheek Centrum

De Deventer Reismarkt over avontuurlijk reizen die afgelopen zaterdag in de Bibliotheek aan de Brink werd gehouden was opnieuw een succes. Er waren wat minder bezoekers dan vorig jaar (mogelijk door de kermis), maar kraamhouders meldden dat er wel meer gesprekken werden gevoerd.

De informatietafels met daarachter reizigers en reisbureau's liepen dit keer slingerend van de ingang
door de hele benedenverdieping naar de Annie MG Schmidtzaal achterin. Reisbureau Arke zat prominent tegenover de ingang, de GGD was present met medische informatie, reisschrijfster Ada Rosman stond er met diverse van haar boeken en de Vrienden van de Bibliotheek verkochten weer hun tweedehandsboeken, waarbij een mooi oud exemplaar van Abraham Kuyper's "Om de oude wereldzee" (bekend van de TV-serie die momenteel wordt uitgezonden) direct wegging.
Restaurant MaX10 zorgde weer voor kleine hapjes en drankjes en stond centraal in de doorloop naar de achterzijde van de bibliotheek. Daar, in de Annie MG Schmidtzaal, werden achter elkaar lezingen gehouden die ondanks het middaguur aardig wat belangstellenden trokken. De grootste opkomst was bij de afsluiter "Wild wife adventures" van Tosca Niterink en Anita Janssen die een hilarisch optreden gaven naar aanleiding van hun voettocht naar Santiago de Compostela.

Al met al was het een gezellige dag die de bibliotheek er heel anders deed uitzien. Mogelijk een herhaling volgend jaar, al kan het dan beter niet tegelijk met de kermis!
Geen opmerkingen:

Een reactie posten