vrijdag 15 mei 2015

Het bronzen WK van Louis van Gaal en de Week van het Luisterboek

Van 18 t/m 24 mei staat het luisterboek centraal in de bibliotheek. Deze Week van het Luisterboek geeft ons de gelegenheid onze collectie luisterboeken extra onder de aandacht te brengen.
Ook kunt u in de actieweek het door Hugo Borst geschreven en ingesproken luisterboekgeschenk 'Zo Louis' gratis streamen of downloaden.

Steeds meer mensen ontdekken het luisterboek als de ideale manier om te ontspannen en toch te luisteren. De ene persoon wil graag de reistijd aangenaam doorbrengen in auto of trein, de andere luistert graag tijdens het sporten of in bed. En er zijn natuurlijk ook blinden en slechtzienden voor wie het luisterboek de enige manier is om te lezen.

Voor wie het luisteren naar een boek een keer wil proberen: in de bibliotheek is een collectie van ruim 1500 luisterboeken beschikbaar, zowel voor volwassenen als voor kinderen. Recent aangeschafte luisterboeken zijn Weerwater van Renate Dorrestein, Magdalena van Maarten 't Hart en Het grote Rijksmuseum luisterboek.

De Bibliotheek biedt zowel leden als niet-leden de mogelijkheid gebruik te maken van de LuisterBieb-app, vol met luisterboeken in alle genres voor alle leeftijden, hoorcolleges van diverse Nederlandse universiteiten en interviews en lezingen.

Volwassenen en kinderen met een leesbeperking kunnen in de nabije toekomst via audiolezen toegang krijgen tot ruim 70.000 titels. Houdt hiervoor onze website in de gaten.

Superboek is bestemd voor kinderen met een leesbeperking. Een site met mooie, gekke, spannende luisterboeken voor alle leeftijden, ook voor die kinderen die dyslectisch zijn, of slecht kunnen zien.

Luisterend lezen: een mooie ontdekkingsreis kan beginnen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten