donderdag 28 mei 2015

Slotfeest Leesvirus 2015 magisch!

Vandaag 28 mei vierden de Deventer scholen de afsluiting van het Leesvirus in de Bibliotheek Deventer. De afgelopen twee maanden zijn de leerlingen uit groep 6 van 8 scholen druk bezig geweest  met het digitale leesbevorderingsproject. Er moesten tien grappige, spannende en leuke boeken gelezen worden. Via de Leesvirus site kregen ze vragen en opdrachten en moesten ze hun mening geven over de boeken. Tijdens het slotfeest werd duidelijk welke school gewonnen had en welk boek het populairst was.

Dat je bijna niet kan genezen van het Leesvirus blijkt wel, want net als de voorgaande jaren kwam de Wereldwijzer als Leesviruswinnaar uit de bus. Op de tweede plaats eindigde de Vijf-er 6b en nummer drie was Sancta Maria uit Lettele.

Het meest besmette boek was Max en de ontplofte vriendschap van Jacques Vriens.


Goochelaar Jan
Bij de uitreiking van de mooie wisselbeker dreigde het bijna mis te gaan. Achter in de zaal verscheen de tweevoudig Nederlands Kampioen Kindergoochelaar Jan. Hij had de beker in een la van een kist verstopt maar de la bleek leeg te zijn. Uiteindelijk kwam de felbegeerde beker op magische wijze toch uit diezelfde la tevoorschijn.

Goochelaar Jan wist de kinderen sowieso goed te boeien met zijn vele geweldige acts en trucs als dokter die onder meer het virus kon laten groeien en delen.

De kinderen werden ook nog persoonlijk aan de tand gevoeld over de kennis van de Leesvirusboeken door middel van een quiz. Al met al was het een fantastisch slotfeest!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten