woensdag 27 mei 2015

Deventer Reismarkt op zaterdag 13 juni met als thema "Avontuurlijk reizen"

De Bibliotheek op de Brink organiseert op zaterdag 13 juni opnieuw een Deventer Reismarkt nu met het thema ‘Avontuurlijk reizen’.
Avontuurlijke reizen zijn in. Niet meer met de massa mee in groepsreizen of standaard kampeervakanties in Frankrijk, maar zelfstandig op pad in landen als Brazilië en India of bijzondere dingen doen in bekendere landen (zoals op de fiets door Finland).
Maar wat zijn de mogelijkheden en hoe organiseer je het?

De antwoorden krijgt u op deze reismarkt waar ervaren reizigers informatie geven over hun reizen. Daarnaast zijn diverse reisbureaus aanwezig en zal de GGD voorlichting geven over de medische kant van reizen naar verre landen.

Op reis moet je niet teveel bagage bij je hebben en daarvoor is de e-reader ideaal. De bibliotheek geeft deze dag een e-book-presentatie van reisboeken.
Wilt u toch nog ouderwets boeken mee: de Vrienden van de bibliotheek verkopen hun tweedehands reisboeken uit de kelder deze keer op de reismarkt. De bekende Nijverdalse reisschrijfster Ada Rosman-Kleinjan is aanwezig met een groot aantal boeken die te koop zijn en de Deventer reisschrijvers die lezingen houden verkopen hun boeken ter plekke.

Naast de markt zelf zijn er diverse activiteiten.
In de huiskamerbioscoop De kleine Keizerin worden speelfilms vertoond over avontuurlijke reizen. Om 12.00 uur een film over een jonge vrouw die met hond en kamelen door Australië trekt en om 14.00 uur een speelfilm over een jongeman die de wildernis van Alaska ingaat.
Er worden twee lezingen gehouden door Deventer reisschrijvers. Bastiaan Brink heeft het om 12.30 uur over zijn wereldreis en zijn boek Sporen naar de horizon. E.J. Groeskamp vertelt om 14.00 uur over zijn treinreis door Azië en zijn nieuwe boek daarover De Rode spoorlijn.

Wie tussen alle informatie en activiteiten door hongerig of dorstig wordt kan terecht bij de culinaire stand van restaurant MaX10 die hapjes en drankjes uit de wereldkeuken presenteert.

De reismarkt is open van 12.00 tot 16.00 uur en de toegang is gratis.
Een extra trekker tijdens de Reismarkt is het optreden om 16.00 uur door Tosca Niterink en Anita Janssen met hun programma “Wild wife adventures”. Tijdens de Boekenweek bij de Cursiefjes in de kroeg op de Brink gaven ze een kort voorproefje, wat een enorm succes was!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten