maandag 24 november 2014

Feestelijke afsluiting gedichtencursus

Dinsdag 18 november was er een heerlijke middag meedeinen op de golven van de IJssel en de accordeonmuziek in Grand Café Windkracht 7, in de jachthaven van zeil- en motorbootvereniging Deventer. Het was de afsluiting van de laagdrempelige minicursus gedichten schrijven met Dichteres van Overijssel, Heleen Bosma.

2e cursusmiddag aan de IJssel
Onder de titel 'IJSSELWEERSPIEGELINGEN, hoe stroomt de rivier door uw leven?', konden Deventenaren zich aanmelden voor de cursus, met als thema de IJssel.

Drie middagen is de groep cursisten bij elkaar gekomen om gedichten te schrijven, waaronder een mooie nazomermiddag in de jachthaven. De meesten hadden nog nooit iets aan poëzie gedaan en begonnen direct fanatiek te schrijven...dat belooft wat!


Aangestoken door dit enthousiasme, ben ik ook mee gaan doen.
Heel leerzaam en prettig met zo'n gemotiveerde en hechte club mensen! En dat bleek ook dinsdag bij de feestelijke bijeenkomst, een echt warme sfeer. Een ieder mocht zijn of haar gedicht voordragen.
Cursisten dragen voor

Er werd zelfs een gedicht gezongen..
Een gezellige middag met sprekers als Gerard Hendrix van IJsseliD, die de cursus mogelijk heeft gemaakt, stadsdichter Herman Posthumus Meyjes en Heleen Bosma met een gedicht dat ze voordroeg, muzikaal begeleid door Mark Kornet.

De stadsdichter met een gedicht over stroom.
Heleen was zeer lovend over haar cursisten
Allemaal waren we het erover eens: zo'n cursus moet er nog eens komen! Een lijst met nieuwe aanmelders is er al!
En als klap op de vuurpijl een prachtige folder met gedichten van de deelnemers, geheel in de huisstijl van de Bibliotheek en met de mooie koeienfoto van Benne Solinger.


Ik kijk met veel plezier op dit poëtische gebeuren terug en ben blij dat ik deze cursus, als vrijwilliger bij de Bibliotheek Deventer mocht organiseren. Ook wil ik IJsseliD van harte bedanken!

En in de nabije toekomst is het plan om zeker weer een cursus in Deventer op te starten! En in de tussentijd is er altijd nog het Dichterscafé dat iedere laatste dinsdag van de maand plaatsvindt in Paviljoen Vogeleiland.


Een reactie van een cursist op de feestelijke afsluiting

"Het begon al bij binnenkomst met de vrolijke bootjesketting die Arja droeg. Ik werd er direct blij van! De gedichten, de muziek, de sfeer, de bijdragen van Heleen en Herman, het lied van Arja en Yvonne, de gesprekken met medecursisten en introducé's,...Soms vloeit alles samen tot een prachtig geheel.  Om mij heen zag ik vrolijke mensen en hoorde lovende woorden". "Ben heel dankbaar dat een tijdje terug mijn oog viel op een klein berichtje in een huis aan huis blaadje en ik in een opwelling besloot; daar ga ik aan meedoen!" "Nogmaals bedankt  Ik koester de cursus en prachtige afsluiting (en elke afsluiting is weer het begin van iets nieuws)".

Geen opmerkingen:

Een reactie posten