vrijdag 28 november 2014

U gaat niet weg met waar u voor kwam.... en toch bent u tevreden. Rara, hoe kan dat?

Een bibliotheek was vroeger een aantal kasten met boeken met muren er om heen. Dat is allang niet meer zo. Wie de afgelopen week in de Bibliotheek Centrum was, zag er bijvoorbeeld telkens vele kinderen rond het Huis van de Hoofdpiet en er waren tal van activiteiten rond Nederland Leest. Maar niet alleen is de bibliotheek meer dan boeken, maar ook hoe we met die boeken omgaan is anders dan vroeger. Ook die staan al lang niet meer allemaal in een kast. Vele boeken liggen uitgestald op tafels of staan u met de voorkant aan te grijnzen in de kast zelf.

Van tijd tot tijd vragen we aan onze leden hoe ze over de bibliotheek denken en alle veranderingen die we doorvoeren. Dat doen we via ons Biebpanel, een online platform waar u als lezer van de nieuwsbrief ook aan kunt deelnemen. Verderop in de nieuwsbrief vindt u hier ook informatie over.

Bovenstaande plaatje komt uit dit Biebpanel. Wij vroegen u of u vaak iets meeneemt waar u eigenlijk niet voor kwam. En het plaatje laat zien, dat dat inderdaad zo is. Met andere woorden: we hebben u verleid iets anders mee te nemen. Uit het onderzoek blijkt ook dat u dat waardeert. Dat u het leuk vindt dat we u iets aanbieden dat u nog niet kende. Een verrijking dus.

Bijna 90% neemt wel eens iets mee dat niet gelijk op het verlanglijstje stond. En één op de tien bezoekers neemt zelf altijd iets anders mee dan verwacht. Dat zijn onze leden die juist komen voor die verrassing!

Pas dus op bij het binnenlopen van een bibliotheek: de kans is groot dat u verleid wordt om iets mee te nemen dat u niet gedacht had. Het goede nieuws: anders dan in een winkel hoeft u niet extra te betalen als u meer meeneemt. Met die pas en een jaarlijkse contributie mag u weer een heel jaar ontdekkingen doen. Daar gaan wij ons weer een heel jaar voor inzetten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten