donderdag 20 november 2014

Pincode niet meer geldig bij inlog Mijn Bibliotheek

Per 24 november alleen nog maar toegang met een wachtwoord

Bibliotheekleden van 8 jaar en ouder kunnen vanaf maandag 24 november niet meer inloggen bij 'Mijn Bibliotheek' met de vertrouwde viercijferige pincode. U moet gebruik gaan maken van een wachtwoord. De mogelijkheid om een eigen wachtwoord aan te maken en daarmee in te loggen was al langer optioneel. Om redenen van veiligheid en privacy is het wachtwoord de enige mogelijkheid geworden. Uw pasnummer kunt u gewoon blijven gebruiken.

Heeft u nog geen wachtwoord aangemaakt en gaat u na 23 november inloggen, gebruik dan uw pincode. Er verschijnt een scherm waarin u alsnog een wachtwoord samen kunt stellen. Vult u de gegevens in voordat u uitlogt. Een wachtwoord bestaat uit 6 of meer tekens. Het mogen hoofdletters, kleine letters, cijfers of andere tekens (behalve # en &) zijn, aan elkaar geschreven.
Inloggen in 'Mijn Bibliotheek' om uw gegevens in te zien,
te verlengen of te reserveren kan linksboven op de website
Privacy
De reden om over te gaan op het inloggen met een wachtwoord heeft alles met veiligheid en privacy te maken. Wij vinden het belangrijk dat alleen uzelf (en eventueel de systeembeheerder) uw gegevens kunt inzien. Ook al lijken deze gegevens niet vertrouwelijk, toch bevat ‘Mijn Bibliotheek’ uw persoonsgegevens, contactgegevens en gegevens over uw persoonlijke voorkeuren aan de hand van gelezen boeken.

We willen ons uiterste best doen om deze gegevens te beschermen. De huidige pincode biedt daarin geen optimale oplossing, omdat deze gebaseerd is op uw geboortedatum en lidmaatschapsnummer (openbare informatie). Uit onderzoek blijkt dat de geboortedatum bij 12% van de mensen als wachtwoord wordt gebruikt en gemakkelijk te achterhalen is. Daarom zal ‘Mijn Bibliotheek’ in de toekomst alleen nog werken met een wachtwoord dat u zelf ingesteld hebt.

Mocht u problemen ondervinden met het instellen van een wachtwoord, neem dan contact op met de Bibliotheek Deventer. U kunt bellen (0570-675700) of natuurlijk even langskomen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten