dinsdag 21 mei 2013

Basisschool De Vlieger wint Leesvirus 2013

Ze deden het weer en ze wilden het weten ook, leerlingen van groep 6 van basisschool De Vlieger wonnen voor de 5e keer de beker van het project Leesvirus. Dat werd uitvoerig gevierd met gejuich en getoeter. Kortom, de hele de Bibliotheek Centrum mocht 21 mei tijdens het grote slotfeest meegenieten.

De wisselbeker voor De Vlieger
Het Leesvirus is het meest besmette leesproject van Nederland. Kinderen van groepen 6 van de basisscholen lazen tien weken achter elkaar negen verschillende mooie, spannende en grappige boeken.
Op een speciale website geven kinderen hun mening over de boeken. Daarmee kunnen ze punten halen, net zoals voor het beantwoorden van internetvragen en het maken van knutselopdrachten. Tijdens het slotfeest werden de winnaars bekendgemaakt.

Dit jaar streden zeven basisscholen uit Deventer om de titel "de meest besmette school ". De Vlieger werd winnaar met 280 punten en mocht de prachtige wisselbeker mee naar school nemen. Op de voet gevolgd door Sancta Maria uit Lettele met 262 punten.
Schrijfster Claudia Jong leest voor

Tijdens de feestelijke afsluiting was schrijfster Claudia Jong van het leesvirusboek 'Wolfje' aanwezig die 190 kinderen wist te boeien met voorlezen uit haar eigen werk en een spannende quiz.

De meest besmette boeken waren: 'Help! de meester is een vreetzak' van Selma Noort en 'De juf die buiten spelen als huiswerk opgaf' van Rien Broere. De kinderen gaven deze boeken de meeste punten.

De winnende leerlingen

 

Alle scholen waren enthousiast over het Leesvirus en gaven te kennen volgend jaar weer mee te doen.

Leesvirus 2013 was een groot succes!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten