donderdag 16 mei 2013

Annie M.G. Schmidt week 2013Annie M.G. Schmidt is zonder twijfel de bekendste Nederlandse schrijfster van kinderboeken en -gedichten. Jip en Janneke, Pluk van de Petteflet, Dikkertje Dap, het beertje Pippeloentje, Abeltje… Wie kent ze niet? Een aantal boeken is verfilmd en ze kreeg veel bekroningen, onder andere een Gouden Griffel voor Otje. 

Van woensdag 15 tot en met zondag 26 mei wordt Annie M.G. Schmidt weer uitgebreid herdacht. Dit jaar zullen de festiviteiten in het teken staan van Jip en Janneke.

Eén van de bekendste gedichten is, Dikkertje Dap. 

Speciaal ter gelegenheid van de feestweek verschijnt het boekje Jip en Janneke spelen buiten – een bundel met de leukste verhaaltjes over Jip en Janneke waarin ze buitenspelen. Deze verhaaltjes zijn eerder verschenen in de verzamelbundel 'Jip en Janneke'en in de vijf losse delen. Uiteraard zijn de tekeningen in het leuke boekje van Fiep Westendorp!

Naast dit themaboekje verschijnt ook, voor het eerst!, het prachtige uitklapboek Het huis van Jip en Janneke. Dwaal door het huis én de tuin van de bekendste buurkinderen van het land, en speel met Siepie en Takkie! 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten