donderdag 23 april 2015

Vrienden van de Bibliotheek : onmisbaar!

De Stichting Vrienden van de Bibliotheek Deventer zorgt al meer dan 30 jaar voor financiële ondersteuning van de bibliotheek. Dit door het doen van aankopen en het steunen van projecten waarvoor binnen de begroting van de bibliotheek geen ruimte is, maar die wel de hele bibliotheek ten goede komen. Vertelvoorstellingen, Peuterhoekjes, een nieuwe koffieautomaat voor medewerkers, de herinrichting van de binnentuin van de bibliotheek aan de Brink en natuurlijk de Gele Verhalenbus zijn zo een paar voorbeelden. Een hechte groep vrijwilligers verwerkt en verkoopt jaar in jaar uit met veel enthousiasme afgeschreven media van de bibliotheek en boeken van particulieren. Daarnaast ontvangen de Vrienden jaarlijks giften van ruim 100 donateurs.

In het kader van de ledenwerfactie 'Inlezen en wegwezen' verkopen de Vrienden a.s. zaterdag in de bibliotheek aan de Brink boeken die passen bij het thema reizen. Dit is dé periode dat mensen zich voorbereiden op hun vakantie. Naast zoeken op internet is het neuzen in reisboeken nog steeds populair. En wie heeft er nu een grotere keuze dan de Vrienden van de Bibliotheek!

Uit de enorme voorraad, die in de kelder van de Bibliotheek Centrum te vinden is, verkopen zij zaterdag op de begane grond boeken die passen bij het thema reizen, in de ruimste zin van het woord, zoals afgeschreven reisboeken, reisverhalen, atlassen en exotische kookboeken. Alles tegen een hele aantrekkelijke prijs.

Gratis toegang. Welkom!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten