maandag 15 september 2014

Vijftig vaders tekenen Voorleesconvenant

Ruim 150 (groot) ouders en kinderen bezochten zaterdag 13 september de Bibliotheek Deventer, waar de eerste recordpoging zou plaatsvinden van het BoekStart Vader Voorleesrecord
Nadat de eerste vader om 10.15 uur zijn handtekening
op het voorleesconvenant zette, volgden al snel meer vaders.
Het welkomswoord was voor interim directeur Mark Deckers en schrijfster Anke Kranendonk gaf een mini voorleesworkshop. Daardoor kwam iedereen in de stemming om voor te lezen.

Nadat wethouder Jan Jaap Kolkman van de gemeente Deventer het startsein had gegeven, nam Leo Blokhuis het over en las voor uit het boekje Piep is wakker.

Onder zijn leiding lazen alle vaders tegelijkertijd gezellig aan hun eigen kinderen voor.


Uiteindelijk maakte wethouder Jan Jaap Kolkman bekend dat 50 vaders het voorleesconvenant hadden getekend.
Supertrots waren mijn collega's en ik dat zoveel vaders hun gehoor hadden gegeven aan onze oproep om met hun kind (eren) naar de bibliotheek te komen. Er wordt in Deventer voorgelezen, ook door vaders.

Later in de middag was de tweede recordpoging in de Bibliotheek Apeldoorn. Daar tekenden 36 vaders het voorleesconvenant. Deventer voert dus het Vader Voorleesrecord momenteel nog aan en wacht in spanning af hoe de overige 4 bibliotheken het gaan doen.

Natuurlijk was deze recordpoging niet mogelijk geweest zonder ondersteuning van de landelijke organisatie Vaders voor Lezen en onze BoekStartvrijwilligers die met veel enthousiasme ook vaders geworven hebben tijdens de inloopochtenden. Tot slot ook een dankjewel aan de kinderopvang in de gemeente Deventer, die deze recordpoging bij vele vaders onder de aandacht heeft gebracht.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten