maandag 1 september 2014

Stoet kinderen helpt met verhuizing laatste boeken Bibliotheek DiepenveenEen bonte verzameling van ongeveer 80 kinderen van Basisscholen Slingerbos en de Zonnewijzer stak vrijdagmiddag 29 augustus de handjes uit de mouwen bij de verhuizing van de Bibliotheek Diepenveen naar het nieuwe Kulturhus Hof van Salland aan de Dorpsstraat 30. In het oude pand aan de Burgemeester Crommelinlaan lagen nog maar een paar stapeltjes kinderboeken, maar die moesten zeker mee.

De hele onderneming werd geleid door de bakker van de Gele Verhalenbus. Een prachtige oude bus die door Deventer rijdt om kinderen de magie van het voorlezen te brengen. Leesplezier zorgt ervoor dat kinderen een boek pakken en daarmee hun taalvaardigheid vergroten. 'Altijd handig voor de toekomst' weet de bakker, en daarom vond hij het zo belangrijk dat ook de kinderboeken hun plekje zouden krijgen in de nieuwe bibliotheek van Diepenveen. Aan het eind van de middag stond alles op zijn plaats en was de bibliotheek helemaal klaar voor de opening van maandag 1 september. Dat werd uiteraard beloond met ranja en een soes van de bakker.

Ruime openingstijden
Inmiddels is de Bibliotheek Diepenveen open voor publiek. Hetzelfde geldt voor de Wijkwinkel waar u terecht kunt voor al uw vragen over wonen, welzijn en zorg. Met de verhuizing naar het Kulturhus kan de bibliotheek vaker en veel ruimer open. U kunt er terecht van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 20.00 uur en op zaterdag van 9.00 tot 18.00 uur. De meeste uren zijn zelfservice. Op verschillende tijden is er een medewerker van de bibliotheek aanwezig om uw vragen te beantwoorden.

Proef de Bibliotheek
Om kennis te maken met de Bibliotheek Diepenveen kunt u komen proeven. In de eerste week van september krijgen bezoekers een kop koffie of thee met wat lekkers. Niet leden kunnen gebruik maken van de speciale aanbieding 'Proef de Bibliotheek' waarbij u zich drie maanden lang alles kunt laten smaken wat de bibliotheek te bieden heeft. Gratis. Schrijf u in bij de bibliotheek of vul het formulier in op de website: www.obdeventer.nl/proef. De actieperiode loopt tot 11 oktober 2014. Kinderen die dan lid worden betalen geen inschrijfgeld van 2 euro 50.Geen opmerkingen:

Een reactie posten