maandag 29 september 2014

Bibliotheek start Taal-Digipunt

Iedereen die de Nederlandse taal (beter) wil leren of zijn digitale vaardigheden wil verbeteren kan vanaf maandag 6 oktober terecht bij het Taal-Digipunt in de Bibliotheek. Het Taal-Digipunt Deventer is te vinden op de begane grond, op de afdeling Lees en Schrijf!

Het Taal-Digipunt is er voor alle inwoners van de gemeente Deventer die niet goed kunnen lezen en schrijven of digitale kennis missen om geheel zelfstandig deel te nemen aan onze ‘talige’ samenleving. Zij hebben bijvoorbeeld moeite met het lezen van de krant, het spreken van de Nederlandse taal, het invullen van (digitale) formulieren of het wegwijs worden op de computer.

Het Taalpunt richt zich op iedereen die zich wil verbeteren in de beheersing van de Nederlandse taal. Er is bijzondere aandacht voor inburgeraars (nieuw- en oudkomers) en laaggeletterde autochtonen. Het Taalpunt brengt vraag en aanbod bij elkaar en is daarmee de spin in het web van een hecht netwerk van taalaanbieders en activiteiten rondom laaggeletterdheid.

Het Digipunt is er voor mensen die zelfredzaam willen worden op pc en internet. Het oefenaanbod loopt uiteen van sociale media tot het invullen van een stroom aan formulieren van de overheid.

Bij het eerste bezoek aan het Taal-Digipunt helpen medewerkers om vraag en behoefte in beeld te krijgen. Samen wordt gezocht naar een passende oplossing. Dat kan variëren van een cursus tot een taalmaatje.

Het Taal-Digipunt Deventer is wekelijks geopend op maandagmiddag van 15-16.30 uur en bevindt zich in de Bibliotheek Deventer, Brink 70.  Het Taal-Digipunt is telefonisch bereikbaar op 0570 – 675700. Het e-mailadres is: taaldigipunt@obdeventer.nl

Het Taal-Digipunt Deventer is een samenwerkingsverband tussen de gemeente Deventer, Aventus, Raster en de Bibliotheek Deventer.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten