zondag 28 september 2014

Bibliotheek van Nieuwsgierigheid opent deuren

Stromarkt 19 vanaf 1 oktober al bijzondere bibliotheeklocatie

De voorbereidingen van de nieuwbouw van de Bibliotheek Centrum aan de Stromarkt zijn in volle gang. Het is een proces dat aan het oog van het publiek onttrokken is. Dat is logisch en tegelijkertijd ook jammer voor een gebouw dat straks nog meer van en voor de hele Deventer gemeenschap gaat worden. Om zoveel mogelijk mensen nu alvast te betrekken bij de nieuwbouw heeft de bibliotheek van de Provincie Overijssel subsidie gekregen voor het project Kunst en Architectuur. Een van de deelprojecten wordt 'De Bibliotheek van Nieuwsgierigheid' die officieel op 1 oktober haar deuren opent.

Kunstenaars Gonnie Kleine en Alied van der Meer geven inhoud aan het project. Camiel Voorn van Studiowonder tekent voor het ontwerp van de website www.bibliotheekvannieuwsgierigheid.nl. De database van de nieuwsgierige bibliotheek is ontwikkeld door Stipp. De inhoud moet uiteindelijk van de inwoners van Deventer komen.

De kunstenaars over de bedoeling van het project:

De kunstenaars nog druk met de voorbereidingen
Bibliotheek van Nieuwsgierigheid
Breng uw favoriete boek, film, muziek naar de Stromarkt

Intussen is het nieuws wijd verspreid: Deventer krijgt een nieuwe bibliotheek!
En dat is niet alleen een nieuw gebouw. De bibliotheek zal een bruisende ontmoetingsplek zijn. Een plek om kennis en cultuur te halen, te delen en aan te vullen. Een inspirerend en  noodzakelijk antwoord op een maatschappij die steeds meer haar vorm zoekt én krijgt in het verbinden van mensen en de interactie tussen de verschillende kennisgebieden.
De nieuwe bibliotheek gooit de ramen open en is voor alles nieuwsgierig! Bijvoorbeeld naar u! Waar bent u nieuwsgierig naar, waar weet u veel van? En: wat is uw favoriete boek, muziek, film? Het boek dat iedereen moet lezen! De film die u steeds weer opnieuw kunt bekijken, de muziek die voor u tot de beste van de wereld behoort en u tot de laatste noot in uzelf meedraagt? Deze verhalen willen we graag horen! U bent meer dan welkom in de prachtige stadsvilla (voorheen restaurant la Fontana) op de locatie van de toekomstige nieuwbouw aan de Stromarkt!  
Eerste indruk van de inrichting

Wat vragen wij precies van u? Behalve uw verhaal ook een ‘offer’. Maar wel een offer waar u iets bijzonders voor terugkrijgt. Als u uw kostbare bezit meebrengt naar de Stromarkt 19 krijgen zowel uw gift als uw verhaal een waardige en blijvende plaats in de unieke Deventer Bibliotheek van de Nieuwsgierigheid. Vanaf dat moment bent u mede-eigenaar van de Deventer Bibliotheek van Nieuwsgierigheid. Als Nieuwsgierige Burger draagt u bij aan de collectieve kennis van Deventer en maakt u deel uit van de eeuwigheid. En wie weet kunt u als straks eindelijk zien en lezen wat de passie is van onze burgemeester, met welke muziek Foeke Booy van Go Ahead Eagles in slaap valt en weer wakker wordt of waarom uw buurvrouw zo geïnteresseerd is in het paargedrag van de pimpelmees. En mogelijk komt u uw Deventer evenknie, zielenmaat, partner in crime of vakgenoot op het spoor! Kom met uw boek, film, muziek én uw hele familie naar de Bibliotheek van Nieuwsgierigheid! (En ontvang een nieuwsgierig makend cadeautje)

Openingstijden van De Bibliotheek van Nieuwsgierigheid:
Woensdag 16.00 -18.00 uur
Zaterdag   10.00 - 12.00 uur


Geen opmerkingen:

Een reactie posten