vrijdag 11 oktober 2013

Jessica Durlacher te gast bij Deventer Literair

Geïnteresseerden in Nederlandstalige literatuur vinden elkaar al enige jaren bij de Vereniging Deventer Literair. Zondag 13 oktober a.s. is schrijver, columnist en criticus Jessica Durlacher te gast. De middag begint om 15.00 uur en vindt plaats in de Synagoge, Golstraat 2.

De Deventer Bibliotheek ondersteunt deze ontmoetingen van harte en stelt voor iedere bezoeker een dossier samen met gedegen en zeer
gevarieerde informatie over de auteur. Dit literaire dossier is net als onze maatschappelijke en onze muziek-dossiers digitaal terug te vinden in onze wiki en via onze website.
Uiteraard nodigen we u uit interessante informatie aan de dossiers toe te voegen. het blijft tenslotte een wiki!

Jessica Durlacher (1961), getrouwd met Leon de Winter, was aanvankelijk columniste en criticus alvorens ze in 1997 debuteerde met de roman Het geweten. Haar vader, G.L. Durlacher (1928 – 1966), schreef een indrukwekkend autobiografisch oeuvre over zijn herinneringen aan de Holocaust. De debuutroman van Jessica Durlacher, en haar tweede roman De dochter, zijn in feite ’tweede-generatieromans’: in beide zijn de hoofdpersonen kinderen van ouders die de concentratiekampen hebben overleefd. Haar volgende roman Emoticon (2004) speelt in Israel en beschrijft de vriendschap van twee vrouwen met een gemeenschappelijk verleden. Haar laatst verschenen roman De held (2013) handelt over terugkerende thema’s uit de Tweede Wereldoorlog, zoals haat, vervolging en weerbaarheid.

Lietratuur en Bibliotheek: een pracht combinatie!

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten