vrijdag 15 februari 2013

Deventer Voorleeswedstrijd 2013: en de winnaars zijn...:

Woensdag 13 februari was de finale van Deventer Voorleeswedstrijd. Er waren dit jaar 25 leerlingen uit de groepen 7 en 8 in de race om voorleeskampioen van Deventer te worden.
We hadden dit jaar een record aantal deelnemers. Ook deden er dit jaar bijna net zoveel jongens als meisjes mee. Onder veel belangstelling werd uit veel verschillende boeken voorgelezen.

Het is wel lef hebben: met een microfoon voor je neus voor zo'n 80 man publiek voorlezen!

 Een deskundige jury moest beslissen welke 2 kandidaten verder mochten naar de regionale ronde.
De jury bestond dit jaar uit : Gerry Platenkamp, kinderboekwinkel Mancemax, Carlijn van Bosheide, student PABO en winnaar van de voorleeswedstrijd PABO-studenten, Carlo Verhaar, bureau voor tekst en communicatie en Jos Debeij, directeur bibliotheek Deventer.
Er rustte op de jury een zware taak om 2 kampioenen aan te wijzen. Gelukkig werden de voorlezers en toeschouwers tijdens het juryberaad vermaakt dor het duo Limai met een spannende en muzikale quiz.

Het duo Limai in actie tijdens hun spetterende  pauzeact

Gelukkig heeft de jury, na lang beraad, unaniem 2 winnaars gekozen en dat zijn: Jette Zuidwijk van Montessorischool L 'Ambiente (loc. Vijhoek) en Daan Holleman van KBS de Vijf-er.

Eén van de twee winnaars: Jette Zuidwijk

Jette las voor uit Kidnep, geschreven door Karen van Holst Pellekaan en Daan las voor uit Achtste-groepers huilen niet van Jacques Vriens.
We wensen Jette en Daan veel succes bij de regionale ronde en willen alle voorlezers bedanken voor hun inzet om deze finale tot een groot succes te maken!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten