zondag 16 maart 2014

Spelen met spelling; winnaars Juniordictee Deventer

Hoeveel streepjes zitten er in het woord kant-en-klaarmaaltijd? Schrijf je Google met een hoofdletter? En is berenvel zo goed gespeld? Kinderen uit de groepen 7 en 8 konden zaterdag 15 maart meedoen aan het Juniordictee in de Deventer Schouwburg.

Aan het Deventer Juniordictee 2014 deden 37 kinderen uit groep 7 en 8 mee.

Prijzen werden gesponsord door de Deventer Schouwburg,
Koning Willem Spellen & elpees en kantoorvakhandel De Inktpot.
Ik hielp een handje mee en zat in de nakijkjury. Op het eerste gezicht leek het een simpel dictee, maar ik ging al direct de fout in bij het woord iPad. Een ander instinkertje was het woord zonne-energie. Daar moet toch echt een streepje tussen.
Auteur René Berends schreef het dictee met als titel: "Spelen met spelling". Bibliotheekdirecteur Jos Debeij las het dictee voor.

Het is goed opletten als je in de nakijkjury zit. Gelukkig was het een invuldictee, waardoor je alleen de hele moeilijke woorden hoefde na te kijken. Desondanks was de jury ruim een half uur bezig.

Dictees met het minst aantal fouten worden nog eens nagekeken.
Daarna maakte Jos Debeij de winnaars bekend. De eerste prijswinnaar had slechts drie fouten. Er was echter een gedeelde tweede plaats voor twee kinderen met vier fouten.
De barrage, waarbij onder andere de woorden carpoolen en pyjamaatje gespeld moesten worden, gaf uiteindelijk de doorslag wie tweede en derde waren geworden.

Barrage tussen Merle Kooy (links) en Isabel Bartelds (rechts)

Dina Karkori van Daltonschool De Steenuil won het Juniordictee Deventer 2014. Isabel Bartelds van OBS De Wizard werd tweede en op de derde plaats eindigde Merle Kooy van OBS Het Roessink

In het midden eerste prijswinnaar Dina Karkori. Links van haar
de tweede prijswinnaar Isabel Bartelds en rechts
derde prijswinnaar Merle Kooy

De nummers één en twee, Dina en Isabel mogen Deventer vertegenwoordigen tijdens het Juniordictee Overijssel, dat plaatsvindt op maandag 7 april 2014 in het ZINiN Theater te Nijverdal. Tijdens deze provinciale dicteefinale voor leerlingen van de groepen 7 en 8 wordt gestreden om de titel "beste speller van Overijssel".

Geen opmerkingen:

Een reactie posten