woensdag 19 maart 2014

Bibliotheek Deventer stelt 'luistercollectie' beschikbaar voor patiënten Deventer Ziekenhuis

Via de bestaande multitmediaschermen aan het bed kunnen patiënten van het Deventer Ziekenhuis sinds medio maart kosteloos genieten van muziek via MuziekWeb en luisteren naar gesproken boeken, kranten en tijdschriften van Stichting Aangepast Lezen (onderdeel van de collectie van de Bibliotheek Deventer).

Luisteren naar een boek of muziek kost minder inspanning dan lezen, en is ook geschikt voor mensen die slecht kunnen zien of moeite hebben met lezen. Met dit aanbod hopen ziekenhuis en bibliotheek het verblijf van patiënten te veraangenamen.

Dat het voorziet in een behoefte blijkt uit een eerste proef met dit concept in het Vlietland Ziekenhuis in Schiedam. Deventer en Groningen volgen nu met de verwachting dat in de toekomst de voorziening verder uitgerold wordt in het land.
Directeur Jos Debeij van de Bibliotheek Deventer en John Verberne, manager Facilitair Bedrijf Deventer Ziekenhuis verrichten samen de opening van het project. Op de foto van links naar rechts: Conny Tool en Karin Barth (de Bibliotheek Deventer), Menno Stein (Stichting Aangepast Lezen), Jos Debeij, Henk Koekoek (Muziekweb), John Verberne, Marian Streppel (Deventer Ziekenhuis)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten