dinsdag 16 oktober 2012

Dans en muziek met Nurlaila Karim op het Kinderboekenweekspektakel.

Afgelopen zondag op het zeer geslaagde kinderboekenweekspektakel in de schouwburg mocht ik de musicalster Nurlaila Karim begeleiden. Zij kwam uit Rotterdam en had haar hele gezin, man Muriel en drie kinderen Jay, Gaia en Julia, meegenomen naar de schouwburg.
De avond ervoor had ze nog gezongen in het tv programma Strictly Come Dancing.  Helaas was haar stem nu op 'vakantie' maar ze wilde toch graag hier in Deventer komen optreden met haar cd 'Een wereld vol liedjes'.
Deze was opnieuw uitgebracht, maar dit keer in boekvorm met de teksten van de liedjes en natuurlijk de cd. Een mooie combinatie!
Het was een bonte verzameling van 12 liedjes uit allerlei landen, waaronder een verjaardagslied uit Suriname, een lied over het malen van het graan door de molen uit Spanje, een leuk dansliedje uit Bosnië vertaald in het Nederlands en nog veel meer.
De kinderen dansten mee op de liedjes die Nurlaila 'zong' en danste in de sfeervolle theaterzaal van de Leeuwenkuil. De techniek en het licht werden prima verzorgd door haar man Muriel.

De ene keer lagen de kinderen op heerlijke kussens op de grond tijdens het mooie slaapliedje Magnolia's, de andere keer deden ze de dieren na van Ali Baba die een boerderij heeft.
Nurlaila kreeg door haar liedjes en dans niet alleen de kinderen maar ook de vaders en moeders mee.
Tot slot maakte iedereen voor elkaar een buiging.

Het was een heerlijk uur vol dans en muziek van deze innemende zangeres met haar warme stem.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten