donderdag 5 februari 2015

Muurbloempjes en Winkeldochters: wordt de bieb nu echt een winkel?

De Bibliotheek Deventer is al sinds enige jaren ingedeeld volgens een winkelconcept. Dat wil zeggen: we zetten de klant en haar behoefte voorop in de dienstverlening. Inderdaad, háár behoefte, want nog steeds bestaat zo'n 75% van onze bezoekers van 18 jaar en ouder uit vrouwen.  Uit het uitgebreide landelijke klantenonderzoek De klant is koningin hebben we volop informatie gehaald voor verbeteringen in onze dienstverlening. De mede uit dit onderzoek ontstane Bibliotheekformule passen we in iedere vestiging toe, en we leren voortdurend bij door naar retailconcepten van grote en kleine winkels te kijken. Blijven we daarmee dan nog wel trouw aan onze aloude doelstelling van volksontwikkeling ? Natuurlijk! Uit alle eerdere blogs van onze oud-directeuren Jos Debeij en Mark Deckers heeft u niet anders kunnen lezen.

We zien graag dat de collectie wordt gebruikt, dat boeken en films worden gelezen en bekeken, luisterboeken en muziekcd's worden beluisterd. En als er materiaal is dat weinig wordt geleend, dan doen we er afstand van en het geven het aan de Vrienden van de Bibliotheek om te verkopen. Dus komt u dit affiche tegen in de bibliotheek:
dan betekent dit dat we materiaal, dat het laatste jaar niet is geleend, graag nog eens willen tonen aan onze bezoekers. Want we doen niet graag iets weg, hoe blij we ook zijn met onze Vrienden. Wie weet had u dit materiaal toch graag willen lezen, willen, beluisteren, bekijken.

En de aankondiging? Ja, die hebben we van winkels afgekeken. Maar we blijven de Bibliotheek Deventer.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten