donderdag 19 februari 2015

Introductie VerhalenBieb-app met korte verhalen


Liefhebbers van korte verhalen kunnen vanaf vandaag gebruik maken van de nieuwste app van de Bibliotheek, VerhalenBieb. Daarin staan 20 verhalen in de categorieën humor, spanning, drama en biografie. En iedere maand komt er een verhaal bij. VerhalenBieb is gratis, U installeert de app op uw smartphone of tablet via App Store of Google Play en downloadt de verhalen die u interessant vindt. Lezen kunt u nu zonder gebruik van internet.

Kort met kwaliteit
VerhalenBieb bestaat uit korte verhalen voor volwassenen van zo’n 6.000 woorden, met een pakkend en verrassend plot. Ze zijn in 15 tot 20 minuten te lezen - ideaal voor onderweg, op wachtmomenten of voor het slapen gaan. In de app staan onder meer verhalen van Fiona Rempt (Regendruppels), Herman Brusselmans (De overval), Anne Winkels (Schoonheid) en Jan Bos (GGZ).

Thema ‘Korte verhalen’
Korte verhalen zijn 'hot'. Het wordt ook het thema voor Nederland Leest in november dit jaar, zo maakte de CPNB eergister bekend. A.L. Snijders, de bekende auteur van korte verhalen, stelt een verhalenbundel samen met een staalkaart van korte verhalen uit de Nederlandstalige geschiedenis. Bibliotheken ontvangen exemplaren om gratis aan hun leden te verstrekken. 

Gratis apps
De bibliotheken bieden inmiddels verschillende apps waarmee leden en niet-leden gratis kunnen lezen. Daarmee willen we het digitaal lezen onder een groot publiek stimuleren. Andere apps zijn: PoëzieBieb, LuisterBieb en VakantieBieb (in de zomer).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten