vrijdag 29 november 2013

Ojon van Strijland wint de Witte Blomprijs

Ojon van Strijland mag zich vrijwilliger van het jaar 2013 noemen in Deventer. Op donderdagavond 28 november kreeg hij de Witte Blomprijs uitgereikt in de Deventer Schouwburg. De Witte Blomprijs voor een individuele vrijwilliger is een wisselprijs en is bedoeld voor een persoon of personen die zich verdienstelijk hebben gemaakt in het vrijwilligerswerk.

Het was een spannend avondje voor de Bibliotheek Deventer. Naast Ojon van Strijland was het project VoorleesExpress Deventer genomineerd in de categorie Milieu & Educatie en maakte kans op de gemeentelijke vrijwilligersprijs. Tevens was het Huis van Zwarte Piet genomineerd door maatschappelijke stagiaires van het Etty Hillesum Lyceum.
Deze nominaties zie ik als een erkenning van twee prachtige projecten.

Telkens als wethouder Margriet de Jager onder luid tromgeroffel de prijswinnaar bekend maakte zat ik op het puntje van mijn stoel.
Helaas wonnen de VoorleesExpress en het Huis van Zwarte Piet niet en gingen die prijzen naar het Breinfestijn en de Leeuwenkuil.

Ojon van Strijland werd door collega Agnes Schimmelpenninck voorgedragen voor de individuele vrijwilligersprijs. "Ojon verdient het om deze te prijs te winnen vanwege zijn enorme inzet voor de Bibliotheek Deventer, COC, antiquariaten , Dickensfestijn en nog veel meer! Als bibliotheek zijn we enorm blij met Ojon. Pionier van de Kleine Keizerin, Roze kast en verantwoordelijk voor vele leuke activiteiten i.s.m. COC. Dankzij Ojon hebben we al een aantal boeiende schrijvers mogen ontvangen.En hij werkt graag mee als we een vertelfestival of kinderboekenweekspektakel organiseren. Uren pannenkoeken serveren, kinderen ontvangen...Voor mij is hij de beste Personal Assistant die ik me kan wensen!" schreef Agnes in haar aanbeveling.

Agnes Schimmelpenninck met haar Personal Assistant Ojon van Strijland,
winnaar van de Witte Blomprijs
Met de vrijwilligersprijzen wil de gemeente Deventer haar waardering uitspreken voor mantelzorgers en vrijwilligers in de stad. Zonder betrokken en enthousiaste vrijwilligers kunnen we onze prachtige projecten in de Bibliotheek Deventer niet uitvoeren. We feliciteren Ojon dan ook van harte met zijn prijs!
Daarnaast natuurlijk een dankjewel aan al onze bibliotheekvrijwilligers!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten