donderdag 13 februari 2014

Meld je aan voor de Deventer Reismarkt "Mediterranee"

Het was een bijzondere dag in de bibliotheek, die zevende november 2009. De Culinaire Reismarkt Indonesië werd een groot succes. In de achterzaal van het gebouw aan de Brink stonden in carrévorm tafels opgesteld waarachter reizigers informatie gaven over het land en vertelden over hun reis. Fotoalbums waren ter inzage en een enkeling had een mooie powerpoint gemaakt die op een laptop vertoond werd. Niet minder interessant waren de Indische hapjes die ter plekke bereid werden. De stoppen van het gebouw sloegen door vanwege het bak- en braadgeweld en tegen drie uur die middag was alles al op.

Zo’n goed voorbeeld verdient navolging en daarom wordt op zaterdag 5 april opnieuw een reismarkt georganiseerd volgens dezelfde formule. Het thema is dit keer “Mediterranee” waarbij de landen van het Middellandse Zeegebied in het zonnetje worden gezet, in het bijzonder Spanje, Italië en Turkije. Organisaties en particulieren zullen weer informatie kunnen geven over deze drie landen en hun reizen daar, er komen lezingen, documentaires worden vertoond in ons bioscoopje De Kleine Keizerin en er zal live muziek worden opgevoerd. En natuurlijk kunnen bezoekers hapjes proeven uit deze landen, al hopen we dat dit keer de stoppen niet doorslaan.

Om van deze Deventer Reismarkt een succes te maken roepen we reizigers die Spanje, Italië of Turkije hebben bezocht op aan deze dag deel te nemen. 
Het doel van de Reismarkt is om bezoekers toeristische en culturele informatie te geven en ze te interesseren voor deze vakantielanden. Reizigers die één van deze drie landen hebben bezocht en iets over hun reis willen vertellen en laten zien worden opgeroepen zich aan te melden. Op de reismarkt krijgen zij een tafel van ongeveer een meter waarop zij hun fotoalbums, kaarten of laptop met powerpointpresentatie kunnen uitstallen. De Reismarkt duurt van 10.00 tot 16.00 uur en de Bibliotheek zorgt voor een lunch en andere consumpties.

Aanmelden kan voor 1 maart bij Evert Jan Groeskamp, email: egroeskamp@obdeventer.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten