donderdag 29 augustus 2013

Kinderboekenleenmuseum naar de Bibliotheek Deventer

Het Kinderboekenleenmuseum gaat van Zutphen naar Deventer. Op donderdag 29 augustus arriveerde een groep sprookjesfiguren met een verhuiskar vol oude kinderboeken in Deventer. Vanuit Zutphen waren ze met hun Stokpaardjes naar de Bibliotheek Deventer gelopen.
Daar kregen zij een warm welkom van de bakker van In de Soete Suikerbol. Hij vertelde over de avonturen tijdens het bezoek van de Koning van het Noordenland.

De voorzitter van Stichting ’t Oude Kinderboek (StOK) Reint Jan Terbijhe stond kort stil bij de geschiedenis van StOK. Hij sprak over de lach en de traan. Tranen om het achterlaten van een vertrouwde Zutphense omgeving en contacten. De lach om een toekomstbeeld met perspectieven. Jos Debeij, directeur van de Bibliotheek Deventer gaf aan StOK met haar bijzondere collectie boeken als een specialiteit van harte te willen opnemen binnen haar muren.

Wethouder Hartogh Heys las de inhoud van de intentieverklaring tot nauwe samenwerking voor, die door beide partijen werd ondertekend. De wethouder gaf aan dat StOK uitstekend in Boekenstad Deventer zal passen. Hij zei al uit te kijken naar de officiële opening in 2014 en naar het vervolg van het verhaal van In de Soete Suikerbol.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten