dinsdag 27 augustus 2013

Gedichten Deventer dichters nu op Dichtersblog

De gedichten van het Dichtercafé hebben een eigen plek op internet. Alle ruim 200 gedichten van de afgelopen twee jaar zijn overzichtelijk geplaatst op het Dichtersblog. Na elke bijeenkomst van het Dichterscafé (laatste dinsdag van de maand) worden de nieuwste gedichten binnen een week toegevoegd.

Een van de bijeenkomsten van het Dichterscafé
Inmiddels schuiven er circa dertig deelnemers aan in het Dichterscafé. Iedere maand is er een ander thema. Zo kan men zich laten inspireren door een onderwerp, een beroemde versregel, een poëet of een poëzievorm/stijl. Maar ook is er de vrijheid om een gedicht in te zenden, dat niet aan het thema refereert. De dichters dragen hun eigen gedicht voor en geven elkaar feedback. Dit gebeurt in een veilige, prettige sfeer. Soms is het serieus, dan weer wordt er uitbundig gelachen en een enkele keer wordt er spontaan een lied ingezet, al dan niet met muzikale begeleiding.

De laatste tijd zijn er zoveel inzendingen, dat er niet genoeg tijd is om ze allemaal te laten horen. Vandaar dat er onlangs enkele malen een zogeheten ‘kliekjesmiddag’ werd ingelast. Dit bleek niet voldoende, vandaar dat per augustus de bijeenkomsten met een half uur worden verlengd.

De dichters komen vanaf september iedere laatste dinsdag van de maand bij elkaar van 17.00 tot 19.00 uur in het Paviljoen Vogeleiland, Stationsstraat 2. Geïnteresseerden zijn van harte welkom!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten