dinsdag 16 april 2013

Feliciteer de Koning - Bedank de Koningin !!

Een kroningswisseling gebeurt in Nederland niet zo vaak. Ik heb het nog maar één keer meegemaakt. En nu zal het dan op 30 april weer gebeuren. De laatste Koninginnedag, voorlopig. In Deventer gebeurt er voor die dag van alles. De kindervrijmarkt, muzikale optredens op de Worp, in de tuin van het Burgerweeshuis en op het Grote Kerkhofen een groot muzikaal Oranjefeest op de brink vanaf 16.30 uur. Het complete programma staat op de website van de VVV.

Het is voor ons als bibliotheek een mooie gelegenheid u te laten zien wat er in de afgelopen zoal is verschenen over het koningshuis en de geschiedenis van het Huis Oranje Nassau. U kunt uw kennis van de geschiedenis van de Oranjes testen met het boek De canon van ons Koninklijk Huis, historische foto's naslaan in Het koninklijk fotoalbum, verhalen nalezen over wat en hoe er gegeten werd op hoogtijdagen in Eten met de Oranjes en met kinderen het koningschap beleven met Een kroontje voor prinsje Alexander.

In Zutphen is deze weken een tentoonstelling te bekijken van politieke prenten uit de regeringsperiode van Beatrix in het Stedelijk museum. Aan de hand van tekeningen uit de Nederlandse dagbladpers wordt u meegenomen langs memorabele momenten uit de periode 1980 - 2013. En vanaf 25 april kunt in Kunstencentrum de Leeuwenkuil genieten van alle creativiteit van amateurkunstenaars rond het thema het koningshuis.

Iedereen in Deventer kan Koningin Beatrix bedanken en de nieuwe Koning en Koningin feliciteren via een persoonlijke felicitatiewens. Daartoe staan er in alle bibliotheekvestigingen Wensbomen en liggen er koninklijke bladeren voor u klaar om uw wens op te noteren. De verzameling van wensen wordt kort na 30 april aangeboden aan het Koningshuis. U bent van harte uitgenodigd!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten