dinsdag 27 november 2012

Week van de mediawijsheid

Donderdag 23 november is de week van de mediawijsheid begonnen. De week van de mediawijheid duurt van 23 t/m 30 november en wordt voor de 3e keer georganiseerd.
Het thema van dit jaar is de invloed van media op de stijl van leven van 10-14 jarigen. Wat doen media met je gezondheid, welke invloed hebben ze op je relaties en identiteit? Hoe be├»nvloed je elkaar daarin en welke rol spelen opvoeders daarbij?  
Een week waarin aandacht wordt gevraagd van jongeren, ouders en leerkrachten voor het belang van Mediawijsheid: het weten hoe je gezond omgaat met media, hoe bekijk je media kritisch en hoe benut je de kansen
Vorige week kwam het bericht in de pers dat het aantal pubers dat blijft zitten of afstroomt naar een lager niveau enorm is toegenomen. De stijging is begonnen met de introductie van de smartphone in 2007, constateert Justine Pardoen, hoofdredacteur van Ouders Online. Morgen verschijnt haar boek Focus! over “social media als de grote afleider”.
“Pubers groeien door contact met elkaar, het voortdurend in verbinding staan met je vrienden is van levensbelang als je puber bent”, aldus Pardoen. “Zelfs als er ruzie is via social media, zoeken ze die verbondenheid op.” De ervaring van ouders en leraren is duidelijk, zegt de auteur van Focus!. Ouders en leraren zeggen allemaal dat kinderen zich veel minder goed kunnen concentreren en minder huiswerk maken vanwege de afleiding door social media. Pardoen vindt dat die ontwikkeling nog wel nader onderzoek verdient.
Dinsdag 27 november om 20.00 uur is er in Bibliotheek Centrum een lezing in het kader van de week van de mediawijsheid. De titel van de lezing is: 'sociale media voor (groot)ouders'.
De lezing wordt gegeven door Evelien Hoekman. Het is een interactieve lezing met veel praktijk voorbeelden, geschikt voor zowel digibeten als social media verslaafden.
Voor meer informatie kijk op de website van de Bibliotheek Deventer 

 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen