maandag 26 november 2012

Baby's houden van boeken

Ik ben dol op baby's! Het project BoekStart dat ik mag coördineren voor de Bibliotheek Deventer past dan ook helemaal bij mij. Inmiddels voeren bijna alle Openbare Bibliotheken in Nederland BoekStart uit. Het project is een groot succes. Ook in Deventer!
Ruim 40 procent van ouders met baby's in de leeftijd tussen de 3 en 18 maanden haalt het BoekStartkoffertje op en maakt de baby lid van de Bibliotheek Deventer.

Kun je al lezen met een baby van 3 maanden wordt mij regelmatig gevraagd? Het antwoord daarop is JA, want kinderen kunnen vanaf jonge leeftijd met hun ouders spelenderwijs genieten van boekjes. Door samen plaatjes te kijken, te praten of te zingen krijgt een ouder goed contact met de baby. Daarnaast is voorlezen goed voor de taalontwikkeling van kinderen. 
Om ouders van BoekStartbaby's te laten zien, horen en ervaren hoe leuk voorlezen kan zijn, organiseerde de Bibliotheek Deventer onlangs 3 muziekworkshops in de Wijkwinkel Rivierenwijk en de Bibliotheek Colmschate. De twee vestigingen waar BoekStart in januari 2011 van start ging. 

De baby's en hun ouders of grootouders deden enthousiast mee aan de workshops. Er werd vol overgave meegezongen, geklapt en gedanst. In de Rivierenwijk was het een multiculturele ontmoeting. Een ontmoeting, die blijkbaar voorzag  in een behoefte. Bijna alle ouders daar vroegen om een vervolg!
In de Bibliotheek Colmschate vertelde een bezoekster dat ze enorm genoten had van de oude bekende kinderliedjes die tijdens de workshops ook aan bod kwamen. De muziekworkshops werden gegeven door Aline Corté, muziekdocente van Leeuwenkuil Kunstencentrum.

Kijkt u met me mee naar een impressie van 3 vrolijke, muzikale BoekStart-ouderbijeenkomsten!


.


Nagekomen bericht: Deventer Televie
maakte ook opnames in de Rivierenwijk en besteedde er aandacht aan tijdens de uitzending van Kijk op de Rivierenwijk.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten