vrijdag 13 november 2015

Bibliotheek Deventer feliciteert Jeroen Brouwers met de ECI Literatuurprijs 2015

Tijdens een speciale openingsavond van het festival Crossing Border in de Koninklijke Schouwburg in Den Haag is op donderdag 12 november de ECI Literatuurprijs toegekend aan Jeroen Brouwers voor Het hout.

Van de uitreiking, waarbij Brouwers vanwege zijn broze gezondheid zelf niet aanwezig was, werd live verslag gedaan in Nieuwsuur. In totaal waren 417 boeken ingezonden, waarvan er eerder door de jury onder voorzitterschap van Andrée van Es 25 waren geselecteerd op de longlist en zes op de shortlist.

Nieuws als dit wordt onmiddellijk becommentarieerd op de sociale media. Via twitter wordt de auteur uiteraard gefeliciteerd, worden er verwijzingen naar eerdere interviews gedaan en wordt het boek dat heeft gewonnen vrijwel unaniem als indrukwekkend beoordeeld.

Als bibliothecaris ben ik direct benieuwd naar het aantal titels dat we van deze auteur in de collectie hebben, om te zien of we wel recht doen aan een groot Nederlandstalig auteur als Brouwers. En dat valt gelukkig niet tegen: zowel romans als secundaire literatuur ontbreken niet in de bibliotheek. Al is er wel veel uitgeleend! Gelukkig kan ik, als ik met mijn bibliotheekpas inlog, wel veel over de auteur en zijn boeken lezen in Literom en in de Krantenbank. En natuurlijk valt er ook digitaal kennis te maken met de machtige literatuur van Jeroen Brouwers middels het e-book. Boeiend leesplezier genoeg dus voor een stormachtig weekend.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten