zaterdag 28 november 2015

Eerste hulp bij e-books verleend, op herhaling op 12 december a.s.

Een impressie van een drukbezochte ochtend in de Bibliotheek Keizerslanden:


De uitnodiging om gebruik te maken van het inloopspreekuur is 14 dagen van te voren via persberichten aan kranten en andere media verspreid. Affiches om bezoekers aan de vestiging op de hoogte te stellen worden in de bibliotheek opgehangen, en is tijdens openingsuren ook op straat te zien en te lezen.
De handzame flyers met aanwijzingen om e-books op je e-reader, tablet en laptop te zetten liggen klaar, samen met een kleine versnapering. Deze flyers liggen in alle vestigingen van de bibliotheek voor u klaar. En zit uw vraag er niet bij: kijk dan op onze website.

En pal na 11.00 uur worden de eerste vragen gesteld, en buigen de e-book-ambassadeur en een tabletgebruiker zich over de mogelijkheden de e-books op het eigen boekenplankje te krijgen.

Aan het eind van de ochtend hebben we 24 belangstellenden een eind op weg kunnen helpen.

E-readers en laptops vergen weer een iets andere aanpak. Het aanmaken van een account via de website van de bibliotheek en de stappen om het boek naar keuze uit het aanbod van ruim 11.000 e-books op het apparaat te krijgen waren de meest gestelde vragen.Op 12 december a.s. zitten we voor u klaar in de Bibliotheek Centrum, tussen 10.00 en 12.00 uur. Neem uw eigen apparatuur, e-mailadres, accountgegevens en lenerspas van de bibliotheek mee, dan kijken we graag met u mee. Is het fenomeen e-book u nog helemaal vreemd, dan nodigen we u uit voor een eerste kennismaking met de mogelijkheden van digitaal lezen.

Welkom!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten