maandag 28 september 2015

Kranten uit de hele wereld te lezen in de bibliotheek

Op de hoogte komen van wat de New York Times schreef over het bezoek van de Paus aan Cuba? Wat er vandaag gebeurt in Wall Street, met de aandelen VW? Hoe de toespraak van onze Koning in de Verenigde Naties ontvangen is in Washington? Wat de berichten in Al Jazirah zijn over de ramp in Mekka? Wat het lokale nieuws is in Polen?

Via de databank PressReader met 4.500 internationale kranten en tijdschriften kunt zich in de bibliotheek op de hoogte stellen van het nieuws uit de hele wereld.
In alle bibliotheken van de Bibliotheek Deventer kunt u de databank raadplegen. Het menu kent een aantal talen, maar helaas niet het Nederlands. Met een beetje kennis van de Engelse taal kunt u een keuze uit de opties maken.

Na de keuze Select Publications kunt u selecteren op land of op een taal. De meest recente publicaties zijn te selecteren door na het eerste keuzescherm te klikken op het klokje. Pagina's printen is altijd mogelijk, dat loopt zoals met al onze pc's via de betaalautomaat (wel een pinpas meenemen).  

U vindt de internationale krantenbank via de publiekspc's in alle vestigingen. Kies Databanken en klik op PressReader Internationale kranten. In de vestigingen Centrum en Colmschate kunt u PressReader ook lezen op een groot beeldscherm. Voor uw gemak!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten