dinsdag 29 september 2015

Monsterboek wint het Gouden Penseel, de prijs voor het best geïllustreerde boek

In een zwart-witte stad loopt een meisje met haar krijtjes. In kleurige lijnen tekent ze de meest wonderlijke monsters, die - zodra ze verder loopt - één voor één tot leven komen. Zo brengen ze samen kleur en chaos in de stad.

Dit tekstloze prentenboek van Alice Hoogstad heeft dit jaar het Gouden Penseel gewonnen, de prijs voor het best geïllustreerde kinderboek. De uitreiking vond plaats tijdens de opening van de tentoonstelling Penselen in het Rijksmuseum te Amsterdam en was de opmaat voor alle festiviteiten rond kinderboeken in de Kinderboekenweek.

Van woensdag 7 tot zondag 18 oktober worden heel veel activiteiten georganiseerd rond het thema wetenschap, natuur, en techniek onder het motto Raar, maar waar !
Hoogtepunt is het Deventer Kinderboekenweek Spektakel in de Deventer Schouwburg dat de Bibliotheek Deventer samen met de Leeuwenkuil organiseert op zondag 11 oktober. Wil je Paul van Loon ontmoeten, neem dan € 3,50 mee. Alle andere activiteiten op deze feestelijke wetenschapsdag zijn gratis toegankelijk. Welkom!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten