dinsdag 7 augustus 2012

Stop-motion filmpjes

Momenteel worden er op dinsdagmiddag in de verschillende vestigingen van de bibliotheek stop-motion filmpjes gemaakt. Wat is dit nu en wat houdt het in?

 Stop Motion is een animatiefilmtechniek, waarbij het verhaal foto voor foto wordt opgebouwd. Als deze foto's snel achter elkaar worden vertoond, lijkt het alsof objecten uit zichzelf bewegen.

Wij hebben gekozen voor het thema strand. De kinderen kunnen gebruik maken van diverse materialen zoals, zand, schelpjes, een handdoek, parasol etc.
Verder zijn er diverse materialen aanwezig om zelf te knutselen zoals bijv. een vis of een vlieger. Ze kunnen hierbij gebruik maken van voorbeelden uit knutselboeken.

Als de kinderen bedacht hebben wat ze willlen laten zien kunnen ze aan de slag. Er wordt van elke beweging een foto gemaakt. De bewegingen zijn heel minimaal en door de foto's snel achter elkaar te vertonen lijkt het op een film.

De kinderen hebben met veel plezier aan de filmpjes gewerkt. De resultaten kunt u bekijken via
 www.obdeventer.nl/jeugd

In welke vestigingen de komende weken nog filmpjes gemaakt kunnen worden, kunt u zien via onze website, http://www.obdeventer.nl/

Wij hopen dat er nog veel kinderen komen om deze filmpjes te maken.Geen opmerkingen:

Een reactie posten