dinsdag 10 juli 2012

Meer service voor muziekliefhebbers

Een irritatie die veel cd-aanvragers bekend zal voorkomen: wilde je een net verschenen cd reserveren, kreeg je de mededeling dat hij nog niet beschikbaar was.Bekende cd's worden door bibliotheken van Overijssel aangekocht, maar cd's van minder bekende popgroepen en klassieke concerten werden uit de discotheek Rotterdam gehaald. En de eerste drie maanden na aankoop waren die cd's exclusief voor de Rotterdamse leners. Pas daarna mocht de rest van het land ze aanvragen.

Daar is nu verandering in gekomen. Alle nieuwe cd's zijn nu direct beschikbaar voor iedereen. Zogauw ze in onze catalogus staan kunnen ze aangevraagd worden. Blijkt een cd uitgeleend dan kun je via "attendeer mij" aangeven dat je via email een bericht wilt ontvangen zodra het exemplaar weer beschikbaar is.

De discotheek Rotterdam heeft nog een innovatie doorgevoerd: Muziekwebluister.
Misschien heb je in het verleden gebruik gemaakt van de "luisterkruk" in Bibliotheek Centrum of Colmschate, waarop je tracks kon beluisteren. Deze mogelijkheid zit nu op alle internetpc's van de bibliotheekvestigingen van Deventer. Onderaan op elk scherm kan naast de opties voor internet of Word nu ook gekozen worden voor "Muziekweb Online". Neem bij voorkeur je eigen koptelefoon mee, maar ben je die vergeten dan kun je bij de balie een koptelefoon lenen tegen inlevering van je pasje.

Muziekwebluister biedt 4,5 miljoen tracks die digitaal te beluisteren zijn en heeft daarnaast achtergrondinformatie over albums en artiesten. Zo wordt nieuwe muziek ontdekken nog makkelijker!

2 opmerkingen:

 1. Geachte meneer Biebman,

  Wat is het verschil tussen Muziekweb en Digileen?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Muziekwebluister is in feite de opvolger van Digileen. Digileen werkte met uploads van cd's terwijl Muziekwebluister de streaming-technologie gebruikt. Digileen bood slechts een deel van het Rotterdamse bezit aan terwijl het de bedoeling is dat Muziekwebluister de hele collectie beschikbaar maakt.
   Digileen is begin juli gestopt en eind dit jaar komt het nieuwe systeem landelijk beschikbaar. Deventer is echter een van de proefprojecten die nu al gebruik maakt van Muziekwebluister.

   Verwijderen