donderdag 21 juni 2012

Wie is nu toch die Geronimo Stilton?

                      
Gisteren is door de Nederlandse Kinderjury bekend gemaakt welke boeken zijn bekroond. In de categorie 10 t/m 12 jaar heeft Manon Sikkel met het boek Hoe word ik een koppelaar gewonnen. Geronimo Stilton heeft met het boek Fantasia VI gewonnen in de categorie 6 t/m 9 jaar. Het is voor de 3e keer op rij dat Geronimo Stilton deze prijs wint. Bij ons (de educatieve speurneuzen) is de vraag opgekomen wie nu eigenlijk deze populaire boeken schrijft.

De naam van de hoofdpersoon is dezelfde als die van de schrijver. De hoofdpersoon is een muis. Worden de boeken geschreven door een muis? Dat kan volgens ons niet. Ook verschijnen er heel veel boeken van deze populaire schrijver. We hebben ons er eens in verdiept en hebben het volgende gevonden.

De boeken komen uit Italië en zijn bedacht door Elisabeth Dami. Dit mag eigenlijk niet bekend worden omdat haar zoontje denkt dat Geronimo de boeken zelf schrijft. Elisabeth schrijft de boeken ook niet zelf maar dit wordt gedaan door verschillende schrijvers. Dit verklaart ook waarom er zoveel boeken geschreven worden. Ook schrijven ze boeken over Thea Stilton (zusje), Joe Carrot en Oscar Tortuga.

Een raadsel opgelost, muizen kunnen dus echt geen boeken schrijven.

4 opmerkingen:

  1. soms moet je een raadsel ook een raadsel laten blijven. de oplossing kan zo ontluisterend zijn!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ook al kan de oplossing ontluisterend zijn, raadsels zijn er om opgelost te worden

    BeantwoordenVerwijderen